© Anders Schønnemann

Vafler med kardemomme og stikkelsbærkompot

Vaffeljernet er et af de mest trendy køkkenredskaber lige nu. Find en af de bedste vaffel opskrifter her.

Vafler med kardemomme og stikkelsbærkompot

Sommerdessert til langsomme afslappende feriedage. Stikkelsbærkompotten kan også spises på yoghurt, et stykke brød, eller servér den til lidt ost.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 vafler

Stikkelsbærkompot

  • 57 g stikkelsbær
  • ¼ vaniljestang
  • ¾ spsk. sukker
  • 8½ g mandler

Kardemommevafler

  • 85 g hvedemel
  • 14 g sukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
  • korn af 1 vaniljestang
  • ¼ tsk. sukker
  • ¾ æg
  • 21 g smør
  • 1½ dl letmælk

Tilbehør

  • ¼ l piskefløde eller vaniljeis

Sådan gør du

Stikkelsbærkompot

  1. Rens stikkelsbærrene. Flæk vanilje-stangen, og skrab kornene ud.
  1. Kom stikkelsbær, vaniljekorn og sukker i en lille gryde og kog op. Kog ved svag varme, til stikkelsbærrene lige netop brister. Tag gryden af varmen, og vend hakkede mandler i kompotten.

Vaffel

  1. Rør hvedemel sammen med sukker, bagepulver, kardemomme og reven citronskal. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med lidt sukker, inden det vendes i melet.
  1. Rør æggene i melet et ad gangen.
  1. Smelt smørret og afkøl. Rør mælk i dejen lidt ad gangen, og rør dejen ensartet. Tilsæt smørret og rør, til dejen er glat og blank. Lad dejen hvile ca. 1 time.
  1. Pensl vaffeljernet med lidt smør, og bag vaflerne gyldne.
  1. Servér kardemommevaflerne med stikkelsbærkompot og letpisket flødeskum eller vaniljeis.

Stikkelsbær

Spiser man stikkelsbær direkte fra busken, bliver man mødt af en syrlighed, der kendetegner bærrets friskhed. Med lidt sukker, chili, vanilje eller nødder er bærret en delikatesse i både det salte og det søde køkken. En skøn kompot forsøder sommeren, uanset om den serveres til ost, på yoghurt, til hjemmebagt vafler eller et stykke fisk. Find flere opskrifter med stikkelsbær her.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du lækre pandekager med citron og flormelis

Gooseberry isolated on the white background

© Anders Schønnemann