pandekager med citron og græsk yoghurt
© Half Baked Harvest

Pandekager med citron og flormelis

Opskrift på fransk-inspirerede pandekager med citron og flormelis.

Det er Rasmus Klumps yndlingsret – Pandekager! Den søde spise fås i mange varianter. Denne opskrift med citron giver den søde dessert lidt syrlighed og kant. Den franske variant af panderkager, crepé suzette, har også dette syrlige twist.

Pandekager med citron og flormelis

Antal personer: 6-8

Pandekager:

  • 9 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Fintrevet skal af 1/2 usprøjtet citron
  • 9 dl mælk
  • 1/2 dl olivenolie
  • 7 æg
  • 1 dl øl
  • Smør til stegning

Citron sirup:

  • 6 spsk smør
  • 1 dl honning
  • 1-2 spsk kamillete
  • 1/2 dl citronsaft

Pandekager:

  • Bland hvedemel, salt, sukker, vaniljesukker, kardemomme og fintrevet citronskal i en skål.
  • Tilsæt mælk og olie, og pisk til en ensartet dej uden klumper.
  • Tilsæt æggene, og pisk dem godt.
  • Lad dejen hvile 1 time på køl.
  • Rør øl i den kolde dej.
  • Smelt lidt smør på panden, og hæld lidt dej på panden så den dækker bunden med et tyndt lag.
  • Steg pandekagen let gylden på begge sider.
  • Hold pandekagerne varme med staniol henover.

Citron sirup:

  • Varm smør, honning, vand og kamille i en lille pande ved middel varme.
  • Bring i kog og skru efterfølgende ned til lav varmen.
  • Lad det simre i 5 minutter indtil det er tyknet.
  • Fjern fra varmen og tilsæt citron og rør godt. Si siruppen.
  • Server med græsk yoghurt, frugt, sirup og flormelis.