
Pandekager med citron og flormelis
Opskrift på fransk-inspirerede pandekager med citron og flormelis.
AfChristina Lorentzen
Det er Rasmus Klumps yndlingsret – Pandekager! Den søde spise fås i mange varianter. Denne opskrift med citron giver den søde dessert lidt syrlighed og kant. Den franske variant af panderkager, crepé suzette, har også dette syrlige twist.
Antal personer: 6-8
Pandekager:
- 9 dl hvedemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- Fintrevet skal af 1/2 usprøjtet citron
- 9 dl mælk
- 1/2 dl olivenolie
- 7 æg
- 1 dl øl
- Smør til stegning
Citron sirup:
- 6 spsk smør
- 1 dl honning
- 1-2 spsk kamillete
- 1/2 dl citronsaft
Pandekager:
- Bland hvedemel, salt, sukker, vaniljesukker, kardemomme og fintrevet citronskal i en skål.
- Tilsæt mælk og olie, og pisk til en ensartet dej uden klumper.
- Tilsæt æggene, og pisk dem godt.
- Lad dejen hvile 1 time på køl.
- Rør øl i den kolde dej.
- Smelt lidt smør på panden, og hæld lidt dej på panden så den dækker bunden med et tyndt lag.
- Steg pandekagen let gylden på begge sider.
- Hold pandekagerne varme med staniol henover.
Citron sirup:
- Varm smør, honning, vand og kamille i en lille pande ved middel varme.
- Bring i kog og skru efterfølgende ned til lav varmen.
- Lad det simre i 5 minutter indtil det er tyknet.
- Fjern fra varmen og tilsæt citron og rør godt. Si siruppen.
- Server med græsk yoghurt, frugt, sirup og flormelis.