Små choux fyldt med mokkacreme og drysset med rosa støv
Disse luftige vandbakkelser med mokkacreme er små himmerigsmundfulde.
Af
Lone Kjær
— 14. januar 2024
Choux med mokkacreme
Rund aftenens menu smukt af med luftige vandbakkelser og en blød mokkacreme. Af opskriften bliver der 6 kager. Resten gemmes på køl og kan evt. serveres næste dag.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
kager
Kiks
16
g
sukker
16
g
hvedemel
16
g
koldt smør i tern
Vandbakkelser
½
dl
vand
33
g
smør
33
g
hvedemel
50
g
æg (sammenpisket)
Mokkacreme
1⅓
dl
piskefløde
83
g
mascarpone
½
spsk.
pulverkaffe
½
spsk.
flormelis
Rosa støv til drys (kan erstattes af flormelis)
Sådan gør du
Kiks
Kom sukker og hvedemel i en skål,og smuldr smørret heri.
Saml dejen, og pak den i husholdningsfilm.
Læg dejen på køl i ca. 1 time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. mm tykkelse, og udstik til 6 runde stykker på ca. 8 cm i diameter.
Vandbakkelser
Tænd ovnen på 175o varmluft.
Bring vandet i kog.
Tilsæt smør – skåret i tern – og lad det smelte.
Drys melet i, og rør kraftigt med et piskeris, til dejen slipper grydens kant og er glat og fast.
Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.
Pisk æggene sammen, og rør æggene i dejen lidt ad gangen, mens du rører, til dejen er helt glat.
Top dejen op i 6 stykker på ca. 8 cm i diameter fordelt på en bageplade med bagepapir.
Placér en ubagt kiks på toppen af hver vandbakkelse, og bag dem i ovnen i ca. 35-40 min., til de er gyldne og hævet flot op.
Afkøl vandbakkelserne.
Mokkacreme
Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk sammen til en blød og luftig mokkacreme.
Pisk ikke for længe, for så skiller cremen.
Kom cremen i en sprøjtepose med tylle.
Servering
Skær toppen af kagerne, og sprøjt mokkacreme i bollerne.
Læg låget på, og drys med rosa støv.
Husk aldrig at åbne ovnlågen, før vandbakkelserne ser meget gyldne og bagte ud - ellers falder de sammen.
Dessertens luftige vandbakkelser med mokkacreme er små himmerigsmundfulde. Hørdug fra Society, keramikbræt fra Viki Weiland, bestik Chateau fra Loveramics.