Sådan laver du verdens bedste hasselback-æbler

Mangler du inspiration til en lækker dessert? Så tjek denne korte video på supersprøde og lækre hasselback-æbler!

© YouTube

Hasselback æbler eller hasselbagte æbler?

Uanset hvad du kalder den, så er det en fantastisk dessert. Vi elsker generetl lækre desserter, og denne version af hasselback-æbler er ingen undtagelse. Portionen er perfekt til fire personer og tager kun 15 minutter at forberede.

Det skal du bruge til dine hasselback æbler:

  • 2 store æbler
  • Lidt olie
  • 4 spsk. rørsukker
  • 2½ spsk. smeltet smør
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 tsk. hvedemel
  • Lidt salt
  • Vaniljeis

Sådan laver du dine hasselback æbler:

  • Tænd ovnen på 200 °C
  • Skræl æblerne, del dem i halve og fjern kernehuset
  • Skær så fine, dybe snit i æblerne, men stop inden kniven når helt igennem
  • Placer æblerne i et smurt, ildfast fast
  • Miks 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og kom det på de halverede æbler
  • Kom stanniol henover fadet og bag æblerne i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter
  • Fjern stanniolen og bag æblerne i yderligere 10 minutter eller til æblerne er gyldne. Lad dem derefter køle af

  • Bland resten af ingredienserne i en skål og fordel massen på æblerne

  • Bag endnu en gang æblerne ved 200 °C i ca. 10 minutter
  • Tænd for ovnens grillfunktion og lad æblerne grille i ca. 2 minutter
  • Server de varme æbler med lækker vaniljeis på toppen

Velbekomme – nyd dine hasseback æbler!

Se også videoen nedenfor!

Relaterede Artikler