Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan laver du verdens bedste hasselback-æbler

Mangler du inspiration til en lækker dessert? Så tjek denne korte video på supersprøde og lækre hasselback-æbler!

© YouTube

Hasselback æbler eller hasselbagte æbler?

Uanset hvad du kalder den, så er det en fantastisk dessert. Vi elsker generetl lækre desserter, og denne version af hasselback-æbler er ingen undtagelse. Portionen er perfekt til fire personer og tager kun 15 minutter at forberede.

Det skal du bruge til dine hasselback æbler:

  • 2 store æbler
  • Lidt olie
  • 4 spsk. rørsukker
  • 2½ spsk. smeltet smør
  • 1 tsk. kanel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 tsk. hvedemel
  • Lidt salt
  • Vaniljeis

Sådan laver du dine hasselback æbler:

  • Tænd ovnen på 200 °C
  • Skræl æblerne, del dem i halve og fjern kernehuset
  • Skær så fine, dybe snit i æblerne, men stop inden kniven når helt igennem
  • Placer æblerne i et smurt, ildfast fast
  • Miks 1 spsk. sukker, ½ tsk. kanel og 1 spsk. smeltet smør og kom det på de halverede æbler
  • Kom stanniol henover fadet og bag æblerne i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter
  • Fjern stanniolen og bag æblerne i yderligere 10 minutter eller til æblerne er gyldne. Lad dem derefter køle af

  • Bland resten af ingredienserne i en skål og fordel massen på æblerne

  • Bag endnu en gang æblerne ved 200 °C i ca. 10 minutter
  • Tænd for ovnens grillfunktion og lad æblerne grille i ca. 2 minutter
  • Server de varme æbler med lækker vaniljeis på toppen

Velbekomme – nyd dine hasseback æbler!

Se også videoen nedenfor!

Relaterede Artikler