
Rabarbertrifli med vaniljecreme og makroner
Forårets første rabarber giver et skønt, syrligt modspil til de søde bunde og den raffinerede mousse.
AfMorten Heiberg
Opskrift på rabarbertrifli med vaniljecreme
Til 6-8 personer
En trifli er en super lækker dessert, som kan laves på et utal af måder. Prøv fx denne version med bær, nutella og hasselnøddemacarons eller denne med æble, pære og knas. Denne opskrift indeholder en syrlig rabarberkompot, sprøde makroner, lækker vaniljecreme og sød marengs.
TIP: Vælg altid vaniljestænger af god kvalitet. Det gør virkelig en forskel i resultatet.
RABARBERKOMPOT
rabarber 600 g, jeg bruger sorten jordbærrabarber
vanilje 1 stang god, gerne polynesisk
vand 1,5 dl koldt
sukker 300 g
MAKRONER
mandelmel 200 g
sukker 300 g
honning 15 g
æggehvider 4 stk.
flormelis til at sigte
VANILJECREME
vaniljestang 1⁄2 stk.
sødmælk 500 g
æggeblommer 6 stk.
sukker 125 g, gerne hjemmelavet vaniljesukker
majsstivelse 40 g
MARENGS
æggehvider 4 stk.
sukker 100 g
### Sådan gør du
RABARBERKOMPOT
•Vask rabarberne, og skær dem ud i mindre stykker, størrelsen betyder ikke så meget.
•Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og korn i en kasserolle med vand og sukker. Kog det op.
•Kom rabarberne i, og kog lige på kogepunktet, ikke bulderkoge, til kompotten begynder at tykne let, dette tager ca. 15 minutter.
•Lad kompotten afkøle. Hæld kompotten i en tætsluttende beholder, og opbevar den i køleskab.
MAKRONER
•Forvarm ovnen til 160 °C.
•Kom mandelmel, sukker, honning og æggehvider i en metalskål. Rør massen ensartet.
•Sæt skålen over en gryde med varmt vand (vandbad), indtil massen er blød og varm.
•Kom massen i en engangssprøjtepose. Sprøjt ca. 2,5 cm store makroner ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
•Sigt med flormelis. Lad dem bage midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de er gyldne.
•Lad makronerne afkøle helt, før de fjernes fra papiret. Opbevar makronerne i en tætsluttende beholder.
VANILJECREME
•Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret, til blandingen kun lige er ensartet. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i 1 minut under kraftig piskning. Pas på, den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet.
MARENGS
•Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil hviderne er stive og marengsen er glat.
•Pisk den kolde kagecreme godt igennem, indtil den er glat. Vend marengsen i med en gummidejskraber. Kom cremen i en engangssprøjtepose.
•Gør nogle dessertglas klar. Begynd med at fordele nogle knuste makroner i bunden af hvert glas. Stænk evt. med eau de vie (fx jordbærbrændevin), fordel lidt rabarberkompot over makronerne, og sprøjt derefter lidt creme i glasset. Gentag evt. med endnu en omgang makroner, kompot og creme.