Dessert med chokolade og nødder
© Tia Borgsmidt

Prøv denne lækre chokoladepavlova med mokkacreme

Chokolade, kaffe og nødder er den perfekte kombination i en god dessert – smag selv.

Chokoladepavlova med mokkacreme og valnødder

Hemmeligheden bag en sprød marengs med en sej midte er, at den skal tørre længe i ovnen ved lav varme. Bages den i god tid, er desserten nem, og lige før servering toppes den med en aromatisk mokkacreme, valnødder og mørk chokolade.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

    Chokoladepavlova

    • 40 g mørk chokolade
    • ½ dl pasteuriserede æggehvider
    • ¼ tsk. vineddike
    • 75 g sukker

    Mokkacreme

    • 1¼ dl piskefløde
    • 100 g flødeost naturel
    • 1 spsk. flormelis
    • ¼ dl kold espresso

    Topping

    • 1 spsk. valnødder
    • 10 g mørk chokolade

    Sådan gør du:

    Chokoladepavlova

    1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
    1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik.
    1. Tilsæt gradvist sukkeret og pisk til en tyk, hvid, fast skum.
    1. Vend forsigtigt den smeltede chokolade i marengsen, så massen bliver marmoreret.
    1. Form skødesløst massen til en stor marengs, ca. 20 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.
    1. Bag/tør marengsen ved 100º i ca. 1 ½ time. Afkøl marengsen.

    Mokkacreme

    1. Pisk fløden til skum.
    1. Tilsæt flødeost og flormelis og pisk til cremen er ensartet.
    1. Vend forsigtigt med afkølet espresso.

    Servering

    1. Anret kagen på et fad og top med mokkacreme.
    1. Drys med hakkede nødder og mørk chokolade

    LÆS OGSÅ