Chokolade, kaffe og nødder er den perfekte kombination i en god dessert – smag selv.
Af
Lone Kjær
— 25. november 2022
Chokoladepavlova med mokkacreme og valnødder
Hemmeligheden bag en sprød marengs med en sej midte er, at den skal tørre længe i ovnen ved lav varme. Bages den i god tid, er desserten nem, og lige før servering toppes den med en aromatisk mokkacreme, valnødder og mørk chokolade.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Det skal du bruge:
Chokoladepavlova
40
g
mørk chokolade
½
dl
pasteuriserede æggehvider
¼
tsk.
vineddike
75
g
sukker
Mokkacreme
1¼
dl
piskefløde
100
g
flødeost naturel
1
spsk.
flormelis
¼
dl
kold espresso
Topping
1
spsk.
valnødder
10
g
mørk chokolade
Sådan gør du:
Chokoladepavlova
Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik.
Tilsæt gradvist sukkeret og pisk til en tyk, hvid, fast skum.
Vend forsigtigt den smeltede chokolade i marengsen, så massen bliver marmoreret.
Form skødesløst massen til en stor marengs, ca. 20 cm i diameter, på en bageplade med bagepapir.
Bag/tør marengsen ved 100º i ca. 1 ½ time. Afkøl marengsen.
Mokkacreme
Pisk fløden til skum.
Tilsæt flødeost og flormelis og pisk til cremen er ensartet.