© Pia Enghild

Marengs med jordbær, ribs og citroncreme

En perfekt, sommersød finale med jordbær, ribs og en tilpas syrlig citroncreme.

Opskrift til 4 personer

past. æggehvider 3 stk.
florsukker 125 g
fint salt et nip
smør 10 g
hvedemel 1 spsk.

Citroncreme:
rørsukker 2 spsk.
citronsaft 3 spsk., friskpresset
citronskal ½ spsk., revet
smør 40 g, i tern
past. æggeblommer 2 stk. (2 spsk.)
jordbær 500 g
ribs 25-50 g
florsukker 1 spsk.
citronskal i tynde strimler

Varm ovnen op til 90° – ikke varmluft.

Pisk hviderne stive, rør sukkeret i 1 spsk. ad gangen – og til sidst saltet.

Smør en bageplade, og drys den med mel. Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt ud til 4 bunde (ca. 9 cm i diameter) på pladen.

Lad bundene tørre midt i ovnen i 5-7 timer, eller til de 4 marengs er fuldstændig sprøde – med en smørkaramelliseret bund.

Citroncreme:
Rør sukkeret sammen med citronsaft og skal i en lille gryde. Bring blandingen i kog, tag gryden af varmen, og rør smørret i. Tilsæt æggeblommer, og hæld blandingen i en skål.

Sæt skålen over vandbad, og pisk cremen ved jævn varme, ca. 5 min., eller til den bliver tyk og fyldig. Lad nu cremen køle af.

Anret citroncremen i de 4 marengs sammen med jordbær og ribs. Drys med florsukker, pynt med citronskal, og servér.

Tip: En sprøjtepose kan erstattes af en kraftig frysepose beregnet til madvarer. Klip et lille hul i hjørnet af posen.

Porcelænsbræt, Elements, fra Royal Copenhagen.

Se det fulde overblik over desserter med marengs her.