
Marengs med jordbær, ribs og citroncreme
En perfekt, sommersød finale med jordbær, ribs og en tilpas syrlig citroncreme.
AfOpskrift til 4 personer
past. æggehvider 3 stk.
florsukker 125 g
fint salt et nip
smør 10 g
hvedemel 1 spsk.
Citroncreme:
rørsukker 2 spsk.
citronsaft 3 spsk., friskpresset
citronskal ½ spsk., revet
smør 40 g, i tern
past. æggeblommer 2 stk. (2 spsk.)
jordbær 500 g
ribs 25-50 g
florsukker 1 spsk.
citronskal i tynde strimler
Varm ovnen op til 90° ikke varmluft.
Pisk hviderne stive, rør sukkeret i 1 spsk. ad gangen og til sidst saltet.
Smør en bageplade, og drys den med mel. Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt ud til 4 bunde (ca. 9 cm i diameter) på pladen.
Lad bundene tørre midt i ovnen i 5-7 timer, eller til de 4 marengs er fuldstændig sprøde med en smørkaramelliseret bund.
Citroncreme:
Rør sukkeret sammen med citronsaft og skal i en lille gryde. Bring blandingen i kog, tag gryden af varmen, og rør smørret i. Tilsæt æggeblommer, og hæld blandingen i en skål.
Sæt skålen over vandbad, og pisk cremen ved jævn varme, ca. 5 min., eller til den bliver tyk og fyldig. Lad nu cremen køle af.
Anret citroncremen i de 4 marengs sammen med jordbær og ribs. Drys med florsukker, pynt med citronskal, og servér.
Tip: En sprøjtepose kan erstattes af en kraftig frysepose beregnet til madvarer. Klip et lille hul i hjørnet af posen.
Porcelænsbræt, Elements, fra Royal Copenhagen.