Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Marengs med jordbær, ribs og citroncreme

En perfekt, sommersød finale med jordbær, ribs og en tilpas syrlig citroncreme.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

past. æggehvider 3 stk.
florsukker 125 g
fint salt et nip
smør 10 g
hvedemel 1 spsk.

Citroncreme:
rørsukker 2 spsk.
citronsaft 3 spsk., friskpresset
citronskal ½ spsk., revet
smør 40 g, i tern
past. æggeblommer 2 stk. (2 spsk.)
jordbær 500 g
ribs 25-50 g
florsukker 1 spsk.
citronskal i tynde strimler

Varm ovnen op til 90° – ikke varmluft.

Pisk hviderne stive, rør sukkeret i 1 spsk. ad gangen – og til sidst saltet.

Smør en bageplade, og drys den med mel. Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt ud til 4 bunde (ca. 9 cm i diameter) på pladen.

Lad bundene tørre midt i ovnen i 5-7 timer, eller til de 4 marengs er fuldstændig sprøde – med en smørkaramelliseret bund.

Citroncreme:
Rør sukkeret sammen med citronsaft og skal i en lille gryde. Bring blandingen i kog, tag gryden af varmen, og rør smørret i. Tilsæt æggeblommer, og hæld blandingen i en skål.

Sæt skålen over vandbad, og pisk cremen ved jævn varme, ca. 5 min., eller til den bliver tyk og fyldig. Lad nu cremen køle af.

Anret citroncremen i de 4 marengs sammen med jordbær og ribs. Drys med florsukker, pynt med citronskal, og servér.

Tip: En sprøjtepose kan erstattes af en kraftig frysepose beregnet til madvarer. Klip et lille hul i hjørnet af posen.

Porcelænsbræt, Elements, fra Royal Copenhagen.

Relaterede Artikler