
Skønne macarons med saltkaramel
Den lille petit-kage fra Frankrig har hurtigt vundet danskernes hjerter. Her er en nem opskrift med en skøn smag af saltkaramel.
AfChristina Lorentzen
De søde macarons fås i mange forskellige smage og farver, og ser indbydende ud med deres dekorative udseende. Disse bløde macarons er fyldt med den franske karamelcreme "Créme de Salidou" og tilsat havsalt.
Macarons med saltkaramel
Servering: 20-25 macarons
Macarons:
- 86 g mandler (eller mandelmel)
- 150 g flormelis
- 80 g æggehvider
- 50 g sukker
Creme:
- 200 g sukker
- 0,75 dl vand
- 1,25 dl fløde
- 35 g smør
- 1 tsk havsalt
Macarons:
- Smut mandlerne og blend dem fint til mandelmel.
- Tilsæt flormelis og blend videre.
- Si blandingen.
- Kom æggehvider og sukker i en skål og pisk indtil blandingen er stiv.
- Vend mandelblandingen i hviderne.
- Hæld blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små cirkler ud på en bageplade med bagepapir. Du kan evt. tegne cirkler på bagepapiret med en blyant for at få den helt rigtige form.
- Lad bundene stå i ca. en halv time.
- Bag dem herefter ved 160 grader i ca. 12 minutter.
- Lad bundene køle af på en rist.
Creme:
- Kom vand og sukker i en gryde og kog det op til det bliver let brunt.
- Skru ned for varmen og kom fløden i lidt af gangen mens du rører.
- Pisk smørret i og sluk for varmen. Når den har afkølet en smule kommes saltet i.
- Lad den køle af. Kom cremen i en sprøjtepose og sprøjt cremen mellem to bunde.
- Pynt med stødt kanel.