Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Luksus-snebolde

Hjemmelavede snebolde med sød overraskelse i midten.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen

© Pernille Greve

Luksus-snebolde

ca. 20 stk.

Det skal du bruge:

  • 50 g brændte mandler
  • 25 g mælkechokolade
  • 25 g nougat
  • 200 g rå marcipan
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. sølvglimmer/sølvstøv
  • 1 tsk. hindbærstøv

Sådan gør du:

  1. Hak de brændte mandler fint i en minihakker.
  2. Smelt mælkechokoladen og nougat over et vandbad, og rør det sammen med de hakkede mandler til en praliné.
  3. Stil det på køl, indtil det er fast nok til at trille små kugler.
  4. Herefter trilles 20-25 små, ens kugler.
  5. Stil dem på køl i 30 min.
  6. Del marcipanen op i 20-25 bolde, flad hver bold ud i hånden, og fold marcipanen omkring en lille pralinékugle.
  7. Stil herefter alle sneboldene på køl, imens den hvide chokolade smeltes/tempereres.
  8. Tril herefter alle sneboldene i den hvide chokolade.
  9. Når chokoladen har sat sig, trilles alle kuglerne i flormelis, sølv- og hindbærstøv, som er vendt sammen i en skål eller pose.