
Luksus-snebolde
Hjemmelavede snebolde med sød overraskelse i midten.
AfDitte Julie Jensen
Luksus-snebolde
ca. 20 stk.
Det skal du bruge:
- 50 g brændte mandler
- 25 g mælkechokolade
- 25 g nougat
- 200 g rå marcipan
- 100 g hvid chokolade
- 1 spsk. flormelis
- 1 tsk. sølvglimmer/sølvstøv
- 1 tsk. hindbærstøv
Sådan gør du:
- Hak de brændte mandler fint i en minihakker.
- Smelt mælkechokoladen og nougat over et vandbad, og rør det sammen med de hakkede mandler til en praliné.
- Stil det på køl, indtil det er fast nok til at trille små kugler.
- Herefter trilles 20-25 små, ens kugler.
- Stil dem på køl i 30 min.
- Del marcipanen op i 20-25 bolde, flad hver bold ud i hånden, og fold marcipanen omkring en lille pralinékugle.
- Stil herefter alle sneboldene på køl, imens den hvide chokolade smeltes/tempereres.
- Tril herefter alle sneboldene i den hvide chokolade.
- Når chokoladen har sat sig, trilles alle kuglerne i flormelis, sølv- og hindbærstøv, som er vendt sammen i en skål eller pose.