Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kokostærte med marengstop

Opskrift på saftig kokostærte med marengs på toppen, den smager også godt uden pynt, blot med frugt til, fx mangosnitter i sukkerlage med citronmelisse.

© bobedre.dk

Opskrift på mørdej
250 g mel
70 g flormelis
125 g blødt smør
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
ca. 2 spsk. vand

Fyld
2 hele æg
2 æggeblommer
revet skal af 2 økologiske citroner
200 g sukker
2 dl piskefløde
saft af 2 citroner (1 dl)
125 g økologisk kokosmel (det er lækrere og lidt grovere end det almindelige)

Marengstop
2 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker

Bland ingredienserne til mørdejen med håndpiskerens æltekroge, saml dejen, læg den i en frysepose, og tryk dejen flad i posen, før du lægger den koldt i 1 time, så er den nemmere at rulle ud. Læg den udrullede dej i en stor tærteform, 28 cm, og dæk dejen med bagepapir, som tynges ned med fx tørrede bønner. Bag i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter, og fjern papir med bønner. Til fyldet piskes æg, æggeblommer, citronskal og sukker sammen i 1-2 minutter, fløde, citronsaft og kokosmel blandes i, og fyldet hældes i tærtebunden. Bag ca. 35 minutter i en 160° varm ovn, prøv med en nål, der må ikke hænge våd dej ved. Afkøl kagen på en rist. Til marengstoppen piskes æggehviderne stive, sukker piskes i lidt efter lidt, og marengsen fordeles over kagen, helt ud til kanten. Sæt kagen i ovnen ved 190° i ca. 15 minutter. Giv evt. snitter af skrællet mango til, som du lader soppe i sukkerlage: Kog 2 dl vand med 1 dl sukker, og blend den kolde lage med en lille håndfuld citronmelisse.

Relaterede Artikler