Smør en kagering med diam. på ca. 18 cm med lidt smør, og sæt den på pladen.
Smelt smørret i en lille gryde. tag gryden af varmen. Tilsæt chokolade.
Brug en gummidejskraber, og rør rundt, til blandingen er ensartet.
Tilsæt æggeblommerne.
Tag en anden skål, og pisk æggehviderne skummende.
Tilsæt sukker, og pisk dem stive.
Vend 1/3 af hviderne i chokoladeblandingen. Resten smides ud.
Sigt melet i, og kom derefter mandelmel i.
Vend det hele sammen, og hæld dejen i den smurte kagering.
Bag den midt i ovnen i ca. 15 min., eller indtil den er hævet op.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Kaffesirup
Bring vand og sukker i kog, og lad det småkoge i 2 min.
Tag gryden af varmen, og tilsæt kaffen. Opbevar siruppen i en tætsluttende beholder i køleskabet.
Placér en ren kagering i samme diameter som kagen på et lille fad.
Fór ringen med et plastikkantbånd eller en strimmel bagepapir.
Læg den bagte kagebund i.
Pensel med et godt stryg af kaffesirup. Stil fadet til side.
Kaffemousse
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.
Pisk fløden til let skum, og afkøl.
Pisk æggeblommer og sukker skummende. Tilsæt kaffe, og vend den smeltede chokolade i. Vend den letpiskede flødeskum i. Hæld straks derefter moussen over kagebunden.
Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen fint, og kom i en skål.
Kog piskefløde og glukosesirup op.
Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber, indtil blandingen er ensartet.
Hæld chokoladeblandingen i en lille, høj beholder, og kør med en stavblender.
Sæt stavblenderen skråt ned, og ret den op, før du tænder den. På den måde undgår du luftbobler.
Tag kagen ud af fryseren, og fjern strimlen rundt om kagen.
Stil kagen på en rist. Sæt kagen, så den rager lidt ud over ristens kant.
Begynd fra midten, og hæld chokoladeovertræk over kagen.
Løft kagen af risten med en paletkniv.
Stil kagen på et serveringsfad, og lad den tø op i køleskabet.