
Kage med chokolade og kaffe
Kagen der kombinerer mousse, kaffe og chokolade. En fantastisk smagsoplevelse.
AfMorten Heiberg
Kage med chokolade og kaffe
4-6 personer
Kage
Det skal du bruge:
- smør 55 g
- mørk chokolade 60 g,
- 70% kakao, hakket
- æg 2 stk., delt i blommer og hvider
- sukker 25 g
- mel 20g
- mandelmel 2 spsk.
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 180°.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Smør en kagering med diam. på ca. 18 cm med lidt smør, og sæt den på pladen.
- Smelt smørret i en lille gryde. tag gryden af varmen. Tilsæt chokolade.
- Brug en gummidejskraber, og rør rundt, til blandingen er ensartet.
- Tilsæt æggeblommerne.
- Tag en anden skål, og pisk æggehviderne skummende.
- Tilsæt sukker, og pisk dem stive.
- Vend 1/3 af hviderne i chokoladeblandingen. Resten smides ud.
- Sigt melet i, og kom derefter mandelmel i.
- Vend det hele sammen, og hæld dejen i den smurte kagering.
- Bag den midt i ovnen i ca. 15 min., eller indtil den er hævet op.
- Lad kagen afkøle på en bagerist.
Kaffesirup
Det skal du bruge:
- vand 1⁄2 dl
- sukker 50 g
- friskbrygget espresso 1 kop
Sådan gør du:
- Bring vand og sukker i kog, og lad det småkoge i 2 min.
- Tag gryden af varmen, og tilsæt kaffen. Opbevar siruppen i en tætsluttende beholder i køleskabet.
- Placér en ren kagering i samme diameter som kagen på et lille fad.
- Fór ringen med et plastikkantbånd eller en strimmel bagepapir.
- Læg den bagte kagebund i.
- Pensel med et godt stryg af kaffesirup. Stil fadet til side.
Kaffemousse
Det skal du bruge:
- mørk chokolade 100 g, min. 60% kakao
- piskefløde 180 g
- æggeblommer 3
- sukker 50 g
- kaffe 4 tsk., meget stærk
Sådan gør du:
- Hak chokoladen, og smelt den i en skål over et vandbad.
- Pisk fløden til let skum, og afkøl.
- Pisk æggeblommer og sukker skummende. Tilsæt kaffe, og vend den smeltede chokolade i. Vend den letpiskede flødeskum i. Hæld straks derefter moussen over kagebunden.
- Stil kagen i fryseren i mindst 2 timer.
Chokoladeovertræk
Det skal du bruge:
- mørk chokolade 90 g
- piskefløde 1,2 dl
- glukosesirup 30 g
Sådan gør du:
- Hak chokoladen fint, og kom i en skål.
- Kog piskefløde og glukosesirup op.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør med en gummidejskraber, indtil blandingen er ensartet.
- Hæld chokoladeblandingen i en lille, høj beholder, og kør med en stavblender. Sæt stavblenderen skråt ned, og ret den op, før du tænder den. På den måde undgår du luftbobler.
- Tag kagen ud af fryseren, og fjern strimlen rundt om kagen.
- Stil kagen på en rist. Sæt kagen, så den rager lidt ud over ristens kant.
- Begynd fra midten, og hæld chokoladeovertræk over kagen.
- Løft kagen af risten med en paletkniv.
- Stil kagen på et serveringsfad, og lad den tø op i køleskabet.
Prøv også verdens bedste chokoladekage.