
Jordbær- og marcipanmuffins
En nem og rigtig lækker opskrift på sommerdessert.
AfMaria Meldgaard
Jordbær- og marcipanmuffins
Opskrift på 12 stykker
Det skal du bruge:
- smør 125 g
- æg 2 stk.
- sukker 1 ½ dl
- hvedemel 1½ dl
- vaniljesukker 2 tsk.
- bagepulver 1½ tsk.
- salt ¼ tsk
Fyld:
- marcipan 100 g
- jordbær 12, gerne en fast sort,
- som ikke koger ud
Glasur:
- pasteuriseret æggehvide 1 bæger
- flormelis 4 dl
- jordbær 12 små
Det skal du gøre:
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Smelt smørret i en gryde.
- Pisk æg og sukker sammen i en skål.
- Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en anden skål.
- Kom de tørre ingredienser i æggesnapsen og pisk sammen.
- Hæld smørret i og pisk sammen.
- Sæt 12 muffinforme af papir i en bageform med huller til 12 muffins.
- Fordel dejen ligeligt.
- Skær marcipanen i 12 skiver, og lad en marcipanskive glide ned i hver form.
- Sæt et jordbær i dejen.
- Bag muffinsene i ca. 15 minutter.
- Tag ud og afkøl helt.
- Kom æggehvide i en skål og rør flormelis i lidt efter lidt, indtil du har en fast glasur.
- Fordel glasuren på muffinsene og top dem med jordbær.