© Anders Schønnemann

Jordbær- og marcipanmuffins

En nem og rigtig lækker opskrift på sommerdessert.

Jordbær- og marcipanmuffins

Opskrift på 12 stykker

Det skal du bruge:

  • smør 125 g
  • æg 2 stk.
  • sukker 1 ½ dl
  • hvedemel 1½ dl
  • vaniljesukker 2 tsk.
  • bagepulver 1½ tsk.
  • salt ¼ tsk

Fyld:

  • marcipan 100 g
  • jordbær 12, gerne en fast sort,
  • som ikke koger ud

Glasur:

  • pasteuriseret æggehvide 1 bæger
  • flormelis 4 dl
  • jordbær 12 små

Det skal du gøre:

  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Pisk æg og sukker sammen i en skål.
  4. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt i en anden skål.
  5. Kom de tørre ingredienser i æggesnapsen og pisk sammen.
  6. Hæld smørret i og pisk sammen.
  7. Sæt 12 muffinforme af papir i en bageform med huller til 12 muffins.
  8. Fordel dejen ligeligt.
  9. Skær marcipanen i 12 skiver, og lad en marcipanskive glide ned i hver form.
  10. Sæt et jordbær i dejen.
  11. Bag muffinsene i ca. 15 minutter.
  12. Tag ud og afkøl helt.
  13. Kom æggehvide i en skål og rør flormelis i lidt efter lidt, indtil du har en fast glasur.
  14. Fordel glasuren på muffinsene og top dem med jordbær.