Fragilité med kaffe og nougat

Med blød og lækker kaffe- og nougatcreme er denne konditorkage helt uimodståelig.

FRAGILITÉ MED KAFFE OG NOUGAT
© Anne au Chocolat

Fragilité med kaffe og nougat

Fragilité kan med sit navn lyde som en fransk kage, men er en dansk konditorkage! Prøv denne opskrift med kaffe- og nougatcreme.

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Fragilitébund

  • 60 g mandler
  • 2 stk. æggehvide
  • 100 g sukker

Creme med kaffe og nougat

  • 50 g smør
  • 50 g nougat
  • 1 dl flormelis
  • 2 stk. æggeblomme
  • 2 spsk. kaffe, drikkeklar

Sådan gør du:

Fragilitébund

  1. Sæt ovnen på 175°, varmluft.
  2. Bag mandlerne i den varme ovn, ca 10 min.
  3. Køl dem af, og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker.
  4. Sæt ovnen på 175°, varmluft.
  5. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel i marengsen.
  6. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, 20 cm x 30 cm, og bag fragilitébunden, til den er fint gylden, ca. 15 min.
  7. Køl bunden af, og skær den i 4 stykker på den brede led.

Creme med kaffe og nougat

  1. Kom det bløde smør i en skål, og riv nougat hen over.
  2. Tilsæt flormelis, og rør godt sammen til en ensartet masse.
  3. Rør æggeblommerne i én ad gangen, og saml til sidst dejen med kold kaffe lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris.
  4. Fordel cremen mellem bundene, og sæt fragilitéen på køl, min. 3 timer.
  5. Drys med flormelis, og skær ud i 8 stykker.
  6. Server fragilitéen med det samme, eller opbevar den på køl indtil servering.

Vidste du at: Fragilité er opkaldt efter det franske ord fragile, som betyder skrøbelig. Ud over navnet er kagen pæredansk!