Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fragilité med kaffe og nougat

Med blød og lækker kaffe- og nougatcreme er denne konditorkage helt uimodståelig.

FRAGILITÉ MED KAFFE OG NOUGAT

© Anne au Chocolat

Fragilité med kaffe og nougat

Fragilité kan med sit navn lyde som en fransk kage, men er en dansk konditorkage! Prøv denne opskrift med kaffe- og nougatcreme.

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Fragilitébund

  • 60 g mandler
  • 2 stk. æggehvide
  • 100 g sukker

Creme med kaffe og nougat

  • 50 g smør
  • 50 g nougat
  • 1 dl flormelis
  • 2 stk. æggeblomme
  • 2 spsk. kaffe, drikkeklar

Sådan gør du:

Fragilitébund

  1. Sæt ovnen på 175°, varmluft.
  2. Bag mandlerne i den varme ovn, ca 10 min.
  3. Køl dem af, og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker.
  4. Sæt ovnen på 175°, varmluft.
  5. Pisk æggehvider og sukker til marengs, og vend mandelmel i marengsen.
  6. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, 20 cm x 30 cm, og bag fragilitébunden, til den er fint gylden, ca. 15 min.
  7. Køl bunden af, og skær den i 4 stykker på den brede led.

Creme med kaffe og nougat

  1. Kom det bløde smør i en skål, og riv nougat hen over.
  2. Tilsæt flormelis, og rør godt sammen til en ensartet masse.
  3. Rør æggeblommerne i én ad gangen, og saml til sidst dejen med kold kaffe lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris.
  4. Fordel cremen mellem bundene, og sæt fragilitéen på køl, min. 3 timer.
  5. Drys med flormelis, og skær ud i 8 stykker.
  6. Server fragilitéen med det samme, eller opbevar den på køl indtil servering.

Vidste du at: Fragilité er opkaldt efter det franske ord fragile, som betyder skrøbelig. Ud over navnet er kagen pæredansk!

Relaterede Artikler