Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Danske oste med cognacmarinerede rosiner

Vi afslutter måltidet på fransk manér - men ostene er nogle af de mange danske, der de senere år er kommet fra både helt små og større mejerier. Vi vælger oste fra helt almindelige supermarkeder.

© Anders Schønnemann

Til 4 personer

Dressing:
mørke rosiner 4 spsk.
cognac 2 spsk.
balsamico 1⁄2 tsk.
honning 1 tsk.
olie 1 spsk.
pinjekerner 4 spsk.
julesalat 1-2 stk.
danske oste 3-4 slags - vi valgte Vesterhavs ost og Blue Ocean fra Thise Mejeri, en rødkitost og en fast fåreost fra Knuthenlund.

Start allerede om morgenen eller aftenen før, og kom rosiner og cognac i en lille skål.
Kort før servering: Vend rosiner og cognac med balsamico, honning og olie.
Bræk salaten i løse hele blade.
Portionsanret oste og salatblade på skærebræt eller tallerkener.
Dryp rosinerne og den dressing, de har ligget i, over bladene, og afslut med pinjekerner.

Relaterede Artikler