© Anders Schønnemann

Danske oste med cognacmarinerede rosiner

Vi afslutter måltidet på fransk manér - men ostene er nogle af de mange danske, der de senere år er kommet fra både helt små og større mejerier. Vi vælger oste fra helt almindelige supermarkeder.

Til 4 personer

Dressing:
mørke rosiner 4 spsk.
cognac 2 spsk.
balsamico 1⁄2 tsk.
honning 1 tsk.
olie 1 spsk.
pinjekerner 4 spsk.
julesalat 1-2 stk.
danske oste 3-4 slags - vi valgte Vesterhavs ost og Blue Ocean fra Thise Mejeri, en rødkitost og en fast fåreost fra Knuthenlund.

Start allerede om morgenen eller aftenen før, og kom rosiner og cognac i en lille skål.
Kort før servering: Vend rosiner og cognac med balsamico, honning og olie.
Bræk salaten i løse hele blade.
Portionsanret oste og salatblade på skærebræt eller tallerkener.
Dryp rosinerne og den dressing, de har ligget i, over bladene, og afslut med pinjekerner.