
Den perfekte opskrift på kanelsnegle
Bløde, lækre kanelsnegle og en god kop te – det er opskriften på et herligt efterår.
AfDe lækreste kanelsnegle med et lille twist
Dette er opskriften på min version af den søde klassiker, som jeg serverede for min familie forleden.
Jeg har efterhånden æltet, rullet og bagt mig igennem en del opskrifter på kanelsnegle. Jeg har dog altid ment, at de enten har været for tørre og kedelige eller at forholdet mellem dej og fyld ikke har været helt rigtigt. Jeg har derfor glædet mig til at dele denne opskrift på de - efter min mening - perfekte kanelsnegle.
De er bløde, takket være smør og æg, og en fornuftig mængde kanel og et hint af whisky giver dem en dejlig varme. De er perfekte at servere på en kold efterårsdag eller som et hyggeligt indslag til en kop te, et tæppe, fødderne oppe og en god bog. Det er vel efterår!
TIL FYLDET
- Imens dejen hæver, laves fyldet ved at røre smør, sukker og kanel sammen i en skål.
AT SAMLE
- Slå den hævede dej ned og hæld den ud på en meldrysset overflade.
- Rul dejen ud i en rektangel på 30x40 cm. Smør fyldet jævnt ud over dejens overflade.
- Rul dejen som en roulade og forsegl langsiden ved forsigtigt at knibe dejen.
- Brug en nylon- eller sytråd til at skære dejen ud i 12 stykker.
- Lad være med at bruge en kniv, da det vil ødelægge rullens form.
- Læg sneglene i to tærtefade (eller to mellemstore ovnsikre stegepander) og lad sneglene efterhæve indtil de er fordoblet i størrelse (omkring 45 minutter).
- Varm ovnen op til 200 C mens sneglene hæver.
- Bag sneglene i 20-22 minutter indtil de er gyldenbrune.
TIL GLASUREN
- Lav glasuren mens sneglene bager ved at røre flormelis, whisky og 2 spiseskefulde mælk sammen i en lille skål.
- Tilsæt den resterende mælk én spiseskefuld ad gangen, indtil du har opnået den ønskede konsistens.
- Fordel glasuren ud over de let afkølede kanelsnegle og servér.