Sådan laver du de sprødeste, hjemmelavede flæskesvær

Smagen af flæskesvær får dig til at svæve i den syvende himmel. Sprød, saltet og dejlig knasende. I en hjemmelavet version er de endnu lækrere.

Flæskesvær er den perfekte snack

© Anders Schønnemann

Der er noget magisk over hjemmelavede flæskesvær. De bedste flæskesvær er sprøde, saltede og dejlige knasende. En snack i verdensklasse. Nem at lave og så smager den som en bid af himlen. Her er en guide til, hvordan du tilbereder dine egne svær.

Snack til 4 personer

Ingredienser:

Svine-svær 500 g - vi anbefaler, at du køber svær fra slagteren
fersk peberkorn 1 tsk.
laurbærblade 5 stk.
salt 2 tsk. salt fint

Forarbejdet

Når du har sværene foran dig, så skær dem ud i strimler på 1 - 1,5 cm. tykkelse. Derefter anbringer du strimlerne i kogende vand med peberkorn og laurbærblade i 20 minutter.

Tag sværene op og afkøl dem med fedtsugende papir, ved at duppe dem enkeltvis.

Gnub og vend strimlerne i salt. Her er det vigtigt, at du er grundig.

Saltningen er et vigtigt element. Det tilføjer en smagsdybde og er med til at gøre sværen sprød. Dit valg af salt kommer til at præge, hvordan sværen smager. Her kan sydesalt og groft salt anbefales.

Tilberedningen

Spred dem ud på en bradepande og sæt dem ind i en opvarmet ovn på 200 grader. Sværene skal ligge derinde og stege i ca. 30 minutter. Sværene skal vendes flere gange undervejs i forløbet og det smeltede fedt skal hældes fra. Sørg for at sværene er fordelt jævnt, så alle opnår den samme varme. Det kræver derfor din fulde opmærksomhed, hvis du vil opnå de sprødeste flæskesvær.

Det er vigtigt, at der er høj varme. Det er forudsætningen for, at sprødheden kan finde sted. Når du føler, at flæskestrimlerne har opnået den guddommelige sprødhed, så tager du dem ud og lægger dem på en tallerken med fedtsugende papir.

Dine svær er nu klar til servering. Du kan med fordel afprøve sværene med forskellige krydderier eller dybbelse.

Prøv også disse hjemmelavede flæskesvær med saltet karamel.

Relaterede Artikler