Årets salte snack: Hjemmelavede flæskesvær med saltet karamel
Kombinationen af de hjemmelavede salte flæskesvær og en sød saltet karamel er årets bedste snack.
Det skal du bruge:
Saltet karamel
¾ dl piskefløde
100 g sukker
25 g smør
½ tsk. flagesalt
Hjemmelavede flæskesvær
½ kg fersk svær
1 tsk. peberkorn
3 laurbærblade
2 tsk. salt
fint salt
Sådan gør du:
Saltet karamel
Varm fløden op og sæt til side.
Smelt sukkeret, til det er gyldent karamelbrunt. Tag gryden af varmen, og rør nu den lune fløde i lidt ad gangen under omrøring.
Kom smør i karamelmassen, og rør, indtil smørret er smeltet. Tilsæt havsalt.
Lad karamellen køle lidt af, og hæld den på glas.
Hjemmelavede flæskesvær
Skær sværen i skiver ca. 1-1,5 cm tykkelse. Kog sværene i ca. 25 min. i vand tilsat peberkorn, laurbærblade og salt.
Tag sværene op, og tør dem godt i et viskestykke. Gnid derefter sværene godt ind i salt.
Læg sværene i en bradepande med bagepapir, så de ligger spredt. Kom dem i en kold ovn. Tænd på 225 °, og steg i ca. 40 min., til sværen er sprød. Fjern overskydende fedt undervejs.