Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavede flæskesvær med saltet karamel

De er så lækre, at de nok hurtigt bliver spist op!

© Anders Schønnemann

Årets salte snack: Hjemmelavede flæskesvær med saltet karamel

Kombinationen af de hjemmelavede salte flæskesvær og en sød saltet karamel er årets bedste snack.

Det skal du bruge:

Saltet karamel

  • ¾ dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 25 g smør
  • ½ tsk. flagesalt

Hjemmelavede flæskesvær

  • ½ kg fersk svær
  • 1 tsk. peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk. salt
  • fint salt

Sådan gør du:

Saltet karamel

  1. Varm fløden op og sæt til side.
  2. Smelt sukkeret, til det er gyldent karamelbrunt. Tag gryden af varmen, og rør nu den lune fløde i lidt ad gangen under omrøring.
  3. Kom smør i karamelmassen, og rør, indtil smørret er smeltet. Tilsæt havsalt.
  4. Lad karamellen køle lidt af, og hæld den på glas.

Hjemmelavede flæskesvær

  1. Skær sværen i skiver ca. 1-1,5 cm tykkelse. Kog sværene i ca. 25 min. i vand tilsat peberkorn, laurbærblade og salt.
  2. Tag sværene op, og tør dem godt i et viskestykke. Gnid derefter sværene godt ind i salt.
  3. Læg sværene i en bradepande med bagepapir, så de ligger spredt. Kom dem i en kold ovn. Tænd på 225 °, og steg i ca. 40 min., til sværen er sprød. Fjern overskydende fedt undervejs.
  4. Servér flæskesvær, og dryp lidt karamel over.