Hjemmelavede flæskesvær med saltet karamel

De er så lækre, at de nok hurtigt bliver spist op!

© Anders Schønnemann

Årets salte snack: Hjemmelavede flæskesvær med saltet karamel

Kombinationen af de hjemmelavede salte flæskesvær og en sød saltet karamel er årets bedste snack.

Det skal du bruge:

Saltet karamel

  • ¾ dl piskefløde
  • 100 g sukker
  • 25 g smør
  • ½ tsk. flagesalt

Hjemmelavede flæskesvær

  • ½ kg fersk svær
  • 1 tsk. peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk. salt
  • fint salt

Sådan gør du:

Saltet karamel

  1. Varm fløden op og sæt til side.
  2. Smelt sukkeret, til det er gyldent karamelbrunt. Tag gryden af varmen, og rør nu den lune fløde i lidt ad gangen under omrøring.
  3. Kom smør i karamelmassen, og rør, indtil smørret er smeltet. Tilsæt havsalt.
  4. Lad karamellen køle lidt af, og hæld den på glas.

Hjemmelavede flæskesvær

  1. Skær sværen i skiver ca. 1-1,5 cm tykkelse. Kog sværene i ca. 25 min. i vand tilsat peberkorn, laurbærblade og salt.
  2. Tag sværene op, og tør dem godt i et viskestykke. Gnid derefter sværene godt ind i salt.
  3. Læg sværene i en bradepande med bagepapir, så de ligger spredt. Kom dem i en kold ovn. Tænd på 225 °, og steg i ca. 40 min., til sværen er sprød. Fjern overskydende fedt undervejs.
  4. Servér flæskesvær, og dryp lidt karamel over.