
Confiterede hvidløg er uundværlige i madlavningen
Det nemt, lækkert og slet ikke til at undvære, når man har prøvet. Det mener madblogger Camilla Drost fra Atelier Ea om confiterede hvidløg. Ser her, hvordan du selv kommer i gang.
AfConfiterede hvidløg
Mange af mine opskrifter er baseret på et aromatisk fundament, hvor krydderier, urter og hvidløg udgør byggestenene. I den sammenhæng er confiterede hvidløg uundværlige og er fast inventar på min køkkenhylde ved siden af saltede citroner.
Jeg bruger dem i opskrifter, hvor jeg normalvis ville bruge ’almindelige’ hvidløg. De tilfører retterne de skønneste røgede og brunede noter af hvidløg, og er en smutvej til at tilføre hverdagsretterne ekstra kompleksitet. Derudover er jeg vild med at bruge olien i min madlavning, over en frisk salat eller i en pasta. De kræver lidt forberedelse, men til gengæld holder de i flere uger i køleskabet.
Du kan i øvrigt se flere af mine opskrifter på min hjemmeside.