Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citrussalat med fennikel, avokado og granatæble

Det her er den perfekte salat til julebordet … farverig, vitaminrig, velsmagende og ikke mindst frisk.

Citrussalat med fennikel, avokado og granatæble

© Lone Kjær - Stor tallerken fra House Doctor, bestik fra Gense.

Citrussalat med fennikel, avokado og granatæble

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 2 appelsiner
  • 1 blodgrape
  • 2 satsumaer (kan erstattes af klementiner eller mandariner)
  • 1 fennikel
  • 2 avocadoer
  • 1 granatæble
  • 25 g valnødder
  • Lidt olivenolie
  • 1 bundt koriander

Sådan gør du

  1. Skræl appelsiner, grape og satsumaer, og skær dem i skiver. Snit fennikel fint på en mandolin, og læg i iskoldt vand. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadorne i lameller.
  2. Massér granatæblet, og halvér det. Pres saft og kerner ud med en ske.
  3. Hak nødderne.
  4. Fordel fennikel, appelsin, grape, satsuma, avocado og granatæble på et fad. Dryp granatæblesaften over, og drys med valnødder. Dryp lidt olivenolie over, og top med frisk koriander.

Håndplukket til dig