Chévre chaud med pomelo og appelsinvinaigrette

Hvis du elsker chèvre chaud, så skal du prøve denne opskrift.

Chévre chaud med pomelo og appelsinvinaigrette
© Lone Kjær

Træfad fra The Travelling Band, bestik fra Gense, hørserviet fra Broste Copenhagen.

Chévre chaud med pomelo og appelsinvinaigrette

Jeg kommer en saftig pomelo i salaten og vender det hele med en vinaigrette med appelsin. Det giver et lækkert syrligt modspil til de ristede brød med den fede gedeost.

Chèvre Chaud

  • 2 hjertesalater
  • 1 pomelo
  • 1 gederulle
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 1 bakke karse
  • Flagesalt og peber

Appelsinvinaigrette

  • Saft af 1 appelsin
  • 1 spsk. eddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. grovkornet sennep

Sådan gør du

  1. Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten. Skræl pomeloen, og del den i mundrette stykker.
  2. Skær gedeosten i skiver, og fordel på brødskiverne. Krydr med salt og peber, og rist brødene i ovnen ved 175° i ca. 10 min., til osten smelter lidt.
  3. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  4. Vend dressingen i salaten, og anret på et fad med pomelo. Halvér brødene med gedeost, og fordel i salaten. Drys karse over, og krydr med salt og peber.

LÆS OGSÅ