Jeg kommer en saftig pomelo i salaten og vender det hele med en vinaigrette med appelsin. Det giver et lækkert syrligt modspil til de ristede brød med den fede gedeost.
Chèvre Chaud
2 hjertesalater
1 pomelo
1 gederulle
4 skiver surdejsbrød
1 bakke karse
Flagesalt og peber
Appelsinvinaigrette
Saft af 1 appelsin
1 spsk. eddike
3 spsk. olivenolie
1 tsk. grovkornet sennep
Sådan gør du
Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten. Skræl pomeloen, og del den i mundrette stykker.
Skær gedeosten i skiver, og fordel på brødskiverne. Krydr med salt og peber, og rist brødene i ovnen ved 175° i ca. 10 min., til osten smelter lidt.
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
Vend dressingen i salaten, og anret på et fad med pomelo. Halvér brødene med gedeost, og fordel i salaten. Drys karse over, og krydr med salt og peber.