Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chévre chaud med pomelo og appelsinvinaigrette

Hvis du elsker chèvre chaud, så skal du prøve denne opskrift.

Chévre chaud med pomelo og appelsinvinaigrette

© Lone Kjær - Træfad fra The Travelling Band, bestik fra Gense, hørserviet fra Broste Copenhagen.

Chévre chaud med pomelo og appelsinvinaigrette

Jeg kommer en saftig pomelo i salaten og vender det hele med en vinaigrette med appelsin. Det giver et lækkert syrligt modspil til de ristede brød med den fede gedeost.

Chèvre Chaud

  • 2 hjertesalater
  • 1 pomelo
  • 1 gederulle
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 1 bakke karse
  • Flagesalt og peber

Appelsinvinaigrette

  • Saft af 1 appelsin
  • 1 spsk. eddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. grovkornet sennep

Sådan gør du

  1. Skyl salaten, og slyng den tør. Snit salaten. Skræl pomeloen, og del den i mundrette stykker.
  2. Skær gedeosten i skiver, og fordel på brødskiverne. Krydr med salt og peber, og rist brødene i ovnen ved 175° i ca. 10 min., til osten smelter lidt.
  3. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  4. Vend dressingen i salaten, og anret på et fad med pomelo. Halvér brødene med gedeost, og fordel i salaten. Drys karse over, og krydr med salt og peber.

Håndplukket til dig