Fugtig gulerodslagkage med flødeostcreme og smuk blomst
Grøntsager er et hit i køkkenet hos gourmetkokkene, og du kan gøre brug af denne trend ved at tage verdens lækreste gulerodskage til nye højder med en smuk gulerodsblomst på toppen.
Opskriften giver 2 minilagkager eller 1 lidt større kage 6-8 personer
Specielle redskaber
Sprøjtepose
Silikoneforme (enten á 10 cm eller 20 cm i diamater)
Udstikker, der måler mellem 2 og 3 cm i diameter
Gulerodslagkage
Det skal du bruge:
100 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
Et drys kardemomme
Et drys tørret ingefær
Et drys muskatnød
1/2 tsk. salt
2 æg
110 g brun farin
100 g sukker - gerne
1,5 dl raps- eller solsikkeolie
100 g revne gulerødder
1/2 revet madæble
100 g finthakkede valnødder eller hasselnødder
50 g finthakkede figner, rosiner eller dadler
50 g finthakket hvid chokolade
Sådan gør du:
Forbered nødder, tørret frugt, gulerødder, chokolade og æble.
Pisk æggene tykt og luftigt sammen med de to slags sukker. Vend olien i blandingen.
Bland de tørre ingredienser (natron, bagepulver, krydderier, mel og salt), og vend det i æggeblandingen. Rør den tørrede frugt, gulerødder, æble, nødder og chokolade i.
Smør den valgte silikone-form med en smule smør eller olie.
Fordel ¼ eller ½ af dejen i formen (alt efter om du bager to små eller en stor kage), og bag i en 180-graders forvarmet ovn (ikke varmluft) i 30-40 minutter, eller til du kan stikke en tandstik i midten af en kage, uden der hænger dej ved.
Køl kagen, og sæt dem i køleskabet, inden du befrier dem fra formen. Gentag 4 eller 2 gange.
Flødeostcreme
Det skal du bruge:
120 g smør ved stuetemperatur
100 g flødeost
150 g flormelis
Kornene fra en vaniljestang presset sammen med lidt af flormelissen
Citronsaft- og skal
Sådan gør du:
Pisk smørret lys og luftig. Tilsæt flormelis, og pisk efter. Kom resten af ingredienserne i (smag til med citron), og pisk, til det er blandet. Kom i en sprøjtepose med rund eller ingen tyl.
Pynt & samling
Det skal du bruge:
Rigtig mange gulerødder
Citronsaft
Sukker
Vand
Evt. skovsyre
Sådan gør du:
Lav en lage af citronsaft, sukker og vand efter smag.
Snit gulerødderne i tynde skiver på langs og udstik en masse halvcirkler med en udstikker, der er ca. 2-3 cm i diameter. Skær dem til, så du har adskillige halvcirkler. Kom dem i lagen, så de kan mørne og tage smag.
Sprøjt en flødeostcreme på en af gulerodsbundene. Kom en bund ovenpå. Slut af med et jævnt lag på den øverste bund. Køl kage(r)n(e) ned, så cremen er relativt fast, når du skal dekorere. Placer halvcirkler let forskudt af hinanden i en lang spiral udefra og ind til midten, så du får en smuk blomst (se billede).
Tip: Det tager lidt tid at lave blomsterne, og man kan sagtens lave kagen smuk ved bare at give den en flødeost-top og pynte med strimler af gulerødder, blomster eller skovsyre.