Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pandekager – en grundopskrift

Få den klassiske opskrift på fine, tynde pandekager, der er nemme at få perfekte.

© Gettyimages

Pandekager – en grundopskrift

Til 5 personer

Det skal du bruge:

  • 2 stk. æg
  • 1/4 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker, hvidt
  • 5 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 50 g smør

Sådan gør du:

  1. Pisk æg, salt og sukker sammen i en skål. Tilsæt 2 dl af mælken, og pisk melet i til dejen er glat.
  2. Rør resten af mælken i lidt af gangen, imens der piskes.
  3. Smelt smørret, og rør det i dejen.
  4. Bag tynde pandekager, og læg dem i en bunke på en tallerken eller et fad.

Tip: Du kan sagtens erstatte hvedemel med fx spelt, eller en kombi med rugmel og rismel.

Relaterede Artikler