Pandekager – en grundopskrift

Få den klassiske opskrift på fine, tynde pandekager, der er nemme at få perfekte.

© Gettyimages

Pandekager – en grundopskrift

Til 5 personer

Det skal du bruge:

  • 2 stk. æg
  • 1/4 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker, hvidt
  • 5 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 50 g smør

Sådan gør du:

  1. Pisk æg, salt og sukker sammen i en skål. Tilsæt 2 dl af mælken, og pisk melet i til dejen er glat.
  2. Rør resten af mælken i lidt af gangen, imens der piskes.
  3. Smelt smørret, og rør det i dejen.
  4. Bag tynde pandekager, og læg dem i en bunke på en tallerken eller et fad.

Tip: Du kan sagtens erstatte hvedemel med fx spelt, eller en kombi med rugmel og rismel.