Bagværk —
Nutella cupcakes
De lækre cupcakes kan toppes med lige, hvad hjertet begærer.
Tekst — Jacob Sørensen
Opskrift på Nutella cupcakes
Til 4 personer
Det skal du bruge:
- 125 g smør
- 1 dl kaffe
- 150 g creme fraiche, 18%
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3 tsk. kakaopulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 stk. æg
- 300 g rørsukker
Frosting
- 1 dåse karamelliseret kondenseret mælk
- 150 g mælkechokolade
- 350 g nutella
- 100 g flødeost, naturel
- 180 g smør
Topping
- 2 spsk. pistacienødder
- 1 spsk. chokoladeknapper
- 1 dl chokoladesauce
- 8 stk. Ferrero Roche
- 1/2 dl skumfiduser
Sådan gør du:
- Tag smørret ud af køleskabet. Det skal være blødt til både dej og frosting.
- Sæt ovnen på 180°.
- Lav 1 dl kaffe til dejen, køl af.
- Dej: Rør smør og rørsukker sammen. Kom æg, vaniljesukker, kakaopulver, bagepulver, hvedemel ved, og rør grundigt sammen.
- Tilsæt cremefraiche og kaffe .
- Hæld dejen i papirmuffinsforme, og bag, 20 min. Afkøl 1 time.
- Lav et lille hul i toppen af kagerne med en ske. Fyld hullet med 1 tsk. karameliseret mælk.
- Frosting: Pisk blødt smør, flødeost og Nutella sammen.
- Smelt mælkechokolade over vandbad eller i mikroovn. Tilsæt den smeltede mælkechokolade til frostingen, rør godt rundt.
- Hæld frostingen i en sprøjtepose.
- Sprøjt Nutella-frosting flot op på toppen af kagerne.
- Topping: Læg en kugle Ferrero Rocher, chokoladesauce, chokoladespåner, pistacienødder eller marshmellows oven på og ved siden af kagerne.
Tip: Top med fx Ferrero Rocher, chokoladesauce, chokoladespåner, pistacienødder eller marshmellows.