Nutella cupcakes

De lækre cupcakes kan toppes med lige, hvad hjertet begærer.

NUTELLA CUPCAKES
© Thomas Dahl

Opskrift på Nutella cupcakes

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 125 g smør
  • 1 dl kaffe
  • 150 g creme fraiche, 18%
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. kakaopulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 300 g rørsukker

Frosting

  • 1 dåse karamelliseret kondenseret mælk
  • 150 g mælkechokolade
  • 350 g nutella
  • 100 g flødeost, naturel
  • 180 g smør

Topping

  • 2 spsk. pistacienødder
  • 1 spsk. chokoladeknapper
  • 1 dl chokoladesauce
  • 8 stk. Ferrero Roche
  • 1/2 dl skumfiduser

Sådan gør du:

  1. Tag smørret ud af køleskabet. Det skal være blødt til både dej og frosting.
  2. Sæt ovnen på 180°.
  3. Lav 1 dl kaffe til dejen, køl af.
  4. Dej: Rør smør og rørsukker sammen. Kom æg, 
vaniljesukker, kakaopulver, bagepulver, hvedemel ved, og rør grundigt sammen.
  5. Tilsæt cremefraiche og kaffe
.
  6. Hæld dejen i papirmuffinsforme, og bag, 20 min. Afkøl 1 time.
  7. Lav et lille hul i toppen af kagerne med en ske. Fyld hullet med 1 tsk. karameliseret mælk.
  8. Frosting: Pisk blødt smør, flødeost og Nutella sammen.

  9. Smelt mælkechokolade over vandbad eller i mikroovn. Tilsæt den smeltede mælkechokolade til frostingen, rør godt rundt.
  10. Hæld frostingen i en sprøjtepose.
  11. Sprøjt Nutella-frosting flot op på toppen af kagerne.
  12. Topping: Læg en kugle Ferrero Rocher, chokoladesauce, chokoladespåner, pistacienødder eller marshmellows oven på og ved siden af kagerne.

Tip: Top med fx Ferrero Rocher, chokoladesauce, chokoladespåner, pistacienødder eller marshmellows.