Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nutella cupcakes

De lækre cupcakes kan toppes med lige, hvad hjertet begærer.

NUTELLA CUPCAKES

© Thomas Dahl

Opskrift på Nutella cupcakes

Til 4 personer

Det skal du bruge:

  • 125 g smør
  • 1 dl kaffe
  • 150 g creme fraiche, 18%
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. kakaopulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 300 g rørsukker

Frosting

  • 1 dåse karamelliseret kondenseret mælk
  • 150 g mælkechokolade
  • 350 g nutella
  • 100 g flødeost, naturel
  • 180 g smør

Topping

  • 2 spsk. pistacienødder
  • 1 spsk. chokoladeknapper
  • 1 dl chokoladesauce
  • 8 stk. Ferrero Roche
  • 1/2 dl skumfiduser

Sådan gør du:

  1. Tag smørret ud af køleskabet. Det skal være blødt til både dej og frosting.
  2. Sæt ovnen på 180°.
  3. Lav 1 dl kaffe til dejen, køl af.
  4. Dej: Rør smør og rørsukker sammen. Kom æg, 
vaniljesukker, kakaopulver, bagepulver, hvedemel ved, og rør grundigt sammen.
  5. Tilsæt cremefraiche og kaffe
.
  6. Hæld dejen i papirmuffinsforme, og bag, 20 min. Afkøl 1 time.
  7. Lav et lille hul i toppen af kagerne med en ske. Fyld hullet med 1 tsk. karameliseret mælk.
  8. Frosting: Pisk blødt smør, flødeost og Nutella sammen.

  9. Smelt mælkechokolade over vandbad eller i mikroovn. Tilsæt den smeltede mælkechokolade til frostingen, rør godt rundt.
  10. Hæld frostingen i en sprøjtepose.
  11. Sprøjt Nutella-frosting flot op på toppen af kagerne.
  12. Topping: Læg en kugle Ferrero Rocher, chokoladesauce, chokoladespåner, pistacienødder eller marshmellows oven på og ved siden af kagerne.

Tip: Top med fx Ferrero Rocher, chokoladesauce, chokoladespåner, pistacienødder eller marshmellows.

Relaterede Artikler