Nutella cookies med chokolade og peanutbutter

Nutella er skabt til kager og født til cookies, særligt når de er fyldt med peanut butter og chokoladestykker som her.

Nutella bagt ind i cookies - Mmmm
© mtlblog.com

Nutella er over os. Verden har opdaget, at den lækre hasselnøddepålæg kan bruges mange andre steder end på morgenbrødet.

Her på BO BEDRE har vi tidligere præsenteret æbleskiver med Nutella, æbleskiver i pandeskaber - ja, selv en sommerdrik på Nutella.

Hvergang er opskrifterne blevet taget godt imod. Derfor vil vi gerne dele denne opskrift på Nutella cookies med vores brugere.

Ingredienser i Nutella Cookies
© mtlblog.com

350 g mel

1 1/4 teskefuld bagepulver

1/2 teskefuld salt

100 gram smør

125 peanut butter

250 gram brun farin

50 gram sukker

1 stort æg og 1 æggeblomme

1 vaniljestang

350 chokoladeknapper

1 glas Nutella, kold fra køleskabet

Havsalt til at strø ud over småkagerne

Sådan gør du
© mtlblog.com
  1. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.

  2. Bland jordnøddesmørret sammen med brun farin og almindelig sukker i en anden skål. Tilsæt vaniljekorn fra vaniljestangen + ægget og æggeblommen.

  3. Hæld gradvis de tørre ingredienser ned i skålen med blandingen med peanut butter. Bland det hele godt sammen.

  4. Vend chokoladeknapperne rundt i dejen.

  5. Lad dejen køle af i kølekskabet natten over eller i mindst 2 timer.

Bagning
© mtlblog.com
  1. Forvarm ovnen til 175 grader

  2. Fordel dejen i små kugler.

  3. Rul hver enkelt kugle ud til en flad rund dej.

  4. Anbring en skefuld Nutella i midten.

  5. Fold dejen, så Nutella'en bliver helt usynlig.

  6. Anbring småkagerne på noget bagepapir på en bradepande. Tryk dem lidt fladere, end de er.

  7. Bag Nutella-småkagerne i 9-11 minutter.

  8. Strø lidt havsalt hen over dem. Lad dem køle af i 5 minutter.

Og husk! Du kan gøre, hver dag til Nutella-dag, selvom det kun er International Nutella-dag én gang om året: den 5. februar.

Kilde: mtlblog.com