Nem opskrift på hjemmelavede medaljer

Medaljen er en klassisk flødekage, som er fyldt med dejligt hindbærfyld, vaniljecreme og flødeskum.

Hjemmelavede medaljer © Anne au Chocolat

Nem opskrift på hjemmelavede medaljer

Her finder du opskriften på lækre hjemmelavede medaljer, som passer perfekt til en festlig begivenhed!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Mørdejsbunde

  • 56 g mel
  • 16 g flormelis
  • ½ skvis salt
  • 28 g smør
  • ½ stk. æggeblomme

Hindbærfyld

  • 30 g hindbær
  • 12 g sukker

Kagecreme

  • 36 ml sødmælk
  • ½ stk. vaniljestang
  • 10 g sukker
  • ½ stk. æggeblomme
  • 2¾ g maizena

Fyld og pynt

  • ¼ dl flormelis
  • ½ dl piskefløde
  • 2 stk. hindbær
  • ½ håndfuld pistacienødder

Sådan gør du

Mørdejsbunde

  • Sæt ovnen på 170°, varmluft.
  • Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine.
  • Tilsæt smør i tynde skiver. Rør, indtil det ligner “revet parmesan”.
  • Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl, 30 min.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 5 mm tykkelse, og udstik 10 cirkler à 6 cm.
  • Bag bundende på en bageplade beklædt med bagepapir, til de er fint gyldne, ca. 10 min.
  • Køl af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.
  • Bag gerne bundende dagen før, de skal bruges til medaljerne.

Hindbærfyld

  • Bring hindbær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre, 2-3 min. Hæld hindbærrene i en skål til afkøling.

Kagecreme

  • Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, og gem.
  • Varm mælken op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret og den tømte vaniljestang.
  • Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og sigtet maizena.
  • Hæld mælken over i æggemassen, og pisk godt.
  • Hæld cremen tilbage i gryden, og kog den godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
  • Hæld cremen over i en skål, og køl af. Dæk skålen med film, opbevar på køl et par timer.

Samling af medaljerne

  • Rør flormelis til en tyk glasur sammen med lidt vand. Pynt halvdelen af bundende med glasuren.
  • Pisk fløden stiv, og kom flødeskum i en sprøjtepose med tylle.
  • Pynt den anden halvdel af bundene med en krans flødeskum - der skal være plads til lidt hindbærsyltetøj inde i kransen.
  • Kom en lille top flødeskum på mørdejsbundene med glasur.
  • Læg en skefuld hindbærfyld i midten af hver flødeskumskrans, og top med en god skefuld kagecreme.
  • Læg mørdejslåget på, og sæt et hindbær på toppen samt et drys med finthakkede pistacier.
  • Server gerne medaljerne straks, eller opbevar dem evt. et par timer på køl inden servering.

Tip: Vent med at samle medaljerne, til de skal serveres. Så er de helt friske, og bunden dejligt sprød.