Nem opskrift på hjemmelavede medaljer

Medaljen er en klassisk flødekage, som er fyldt med dejligt hindbærfyld, vaniljecreme og flødeskum.

Nem opskrift på hjemmelavede medaljer

© Anne au Chocolat

Nem opskrift på hjemmelavede medaljer

Til 5 personer

Det skal du bruge:

Mørdejsbunde

  • 140 g mel
  • 40 g flormelis
  • 1 knivsp. salt
  • 70 g smør
  • 1 stk. æggeblomme

Hindbærfyld

  • 75 g hindbær
  • 30 g sukker

Kagecreme

  • 90 ml sødmælk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 25 g sukker
  • 1 stk. æggeblomme
  • 7 g maizena

Fyld og pynt

  • 1/2 dl flormelis
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 5 stk. hindbær
  • 1 håndfuld pistacienødder

Sådan gør du:

Mørdejsbunde

  1. Sæt ovnen på 170°, varmluft.
  2. Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine.
  3. Tilsæt smør i tynde skiver. Rør, indtil det ligner “revet parmesan”.
  4. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl, 30 min.
  5. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 5 mm tykkelse, og udstik 10 cirkler à 6 cm.
  6. Bag bundende på en bageplade beklædt med bagepapir, til de er fint gyldne, ca. 10 min.
  7. Køl af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.
  8. Bag gerne bundende dagen før, de skal bruges til medaljerne.

Hindbærfyld

  1. Bring hindbær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre, 2-3 min. Hæld hindbærrene i en skål til afkøling.

Kagecreme

  1. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, og gem.
  2. Varm mælken op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret og den tømte vaniljestang.
  3. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og sigtet maizena.
  4. Hæld mælken over i æggemassen, og pisk godt.
  5. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog den godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
  6. Hæld cremen over i en skål, og køl af. Dæk skålen med film, opbevar på køl et par timer.

Samling af medaljerne

  1. Rør flormelis til en tyk glasur sammen med lidt vand. Pynt halvdelen af bundende med glasuren.
  2. Pisk fløden stiv, og kom flødeskum i en sprøjtepose med tylle.
  3. Pynt den anden halvdel af bundene med en krans flødeskum - der skal være plads til lidt hindbærsyltetøj inde i kransen.
  4. Kom en lille top flødeskum på mørdejsbundene med glasur.
  5. Læg en skefuld hindbærfyld i midten af hver flødeskumskrans, og top med en god skefuld kagecreme.
  6. Læg mørdejslåget på, og sæt et hindbær på toppen samt et drys med finthakkede pistacier.
  7. Server gerne medaljerne straks, eller opbevar dem evt. et par timer på køl inden servering.

Tip: Vent med at samle medaljerne, til de skal serveres. Så er de helt friske, og bunden dejligt sprød.

Relaterede Artikler