Nem opskrift på hjemmelavede medaljer
Medaljen er en klassisk flødekage, som er fyldt med dejligt hindbærfyld, vaniljecreme og flødeskum.
AfAnne au Chocolat
Nem opskrift på hjemmelavede medaljer
Til 5 personer
Det skal du bruge:
Mørdejsbunde
- 140 g mel
- 40 g flormelis
- 1 knivsp. salt
- 70 g smør
- 1 stk. æggeblomme
Hindbærfyld
- 75 g hindbær
- 30 g sukker
Kagecreme
- 90 ml sødmælk
- 1 stk. vaniljestang
- 25 g sukker
- 1 stk. æggeblomme
- 7 g maizena
Fyld og pynt
- 1/2 dl flormelis
- 1 1/2 dl piskefløde
- 5 stk. hindbær
- 1 håndfuld pistacienødder
Sådan gør du:
Mørdejsbunde
- Sæt ovnen på 170°, varmluft.
- Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine.
- Tilsæt smør i tynde skiver. Rør, indtil det ligner “revet parmesan”.
- Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl, 30 min.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 5 mm tykkelse, og udstik 10 cirkler à 6 cm.
- Bag bundende på en bageplade beklædt med bagepapir, til de er fint gyldne, ca. 10 min.
- Køl af på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.
- Bag gerne bundende dagen før, de skal bruges til medaljerne.
Hindbærfyld
- Bring hindbær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre, 2-3 min. Hæld hindbærrene i en skål til afkøling.
Kagecreme
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen, og gem.
- Varm mælken op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret og den tømte vaniljestang.
- Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og sigtet maizena.
- Hæld mælken over i æggemassen, og pisk godt.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og kog den godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
- Hæld cremen over i en skål, og køl af. Dæk skålen med film, opbevar på køl et par timer.
Samling af medaljerne
- Rør flormelis til en tyk glasur sammen med lidt vand. Pynt halvdelen af bundende med glasuren.
- Pisk fløden stiv, og kom flødeskum i en sprøjtepose med tylle.
- Pynt den anden halvdel af bundene med en krans flødeskum - der skal være plads til lidt hindbærsyltetøj inde i kransen.
- Kom en lille top flødeskum på mørdejsbundene med glasur.
- Læg en skefuld hindbærfyld i midten af hver flødeskumskrans, og top med en god skefuld kagecreme.
- Læg mørdejslåget på, og sæt et hindbær på toppen samt et drys med finthakkede pistacier.
- Server gerne medaljerne straks, eller opbevar dem evt. et par timer på køl inden servering.
Tip: Vent med at samle medaljerne, til de skal serveres. Så er de helt friske, og bunden dejligt sprød.