Mazarinkage med cremet nougatflødeskum

Nyd en saftig mazarinkage med kanel, nougatflødeskum og knasende, ristede hasselnødder.

MAZARIN MED APPELSIN OG KNASENDE NOUGATFLØDESKUM © Anne au Chocolat

Mazarinkage med cremet nougatflødeskum

Nyd en saftig mazarinkage med appelsin, kanel og cremet nougatflødeskum samt knasende ristede hasselnødder og kom automatisk i god stemning.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mazarinkage

  • 37 g marcipan, revet
  • ¼ tsk. kanel, stødt
  • ¼ tsk. appelsinskal, økologisk
  • 18 g mel
  • ¾ æg
  • 37 g smør, blødt
  • 37 g sukker

Nougatflødeskum

  • 28 g nougat
  • 47 ml piskefløde

Pynt

  • 7½ g hasselnødder

Sådan gør du:

Mazarinkage

  1. Sæt ovnen på 180°.
  1. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning.
  1. Pisk et æg i ad gangen. Vend derefter mel, appelsinskal og kanel i dejen.
  1. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir.
  1. Bag kagen i ovnen ved varmluft, ca. 30 min. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind.
  1. Køl kagen af.

Nougatflødeskum

  1. Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak i mellemtiden nougaten fint, og kom den i en skål.
  1. Hæld den varme fløde over nougaten, og lad det stå, 1 min.
  1. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så nougaten smelter helt sammen med fløden.
  1. Køl af, dæk skålen til, og sæt den på køl natten over.

Hasselnødder

  1. Sæt ovnen på 180° varmluft.
  1. Rist de hele hasselnødder i et lille fad i ovnen, ca. 10 min.
  1. De skal være fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes.
  1. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødder.
  1. Nulr derefter hinderne af.

Servering

  1. Pisk nougatfløden til en let skum, og fordel den på kagen.
  1. Skær hasselnødderne midt over, og pynt kagen med dem samt lidt ekstra revet appelsinskal.

Vær opmærksom på, at her skal nougatflødeskummen stå køligt natten over.