Bagværk Mazarinkage med cremet nougatflødeskum Nyd en saftig mazarinkage med kanel, nougatflødeskum og knasende, ristede hasselnødder. Af Anne au Chocolat — 05. februar 2019 #Kage © Anne au Chocolat Mazarinkage med cremet nougatflødeskum Nyd en saftig mazarinkage med appelsin, kanel og cremet nougatflødeskum samt knasende ristede hasselnødder og kom automatisk i god stemning. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Mazarinkage 37 g marcipan, revet ¼ tsk. kanel, stødt ¼ tsk. appelsinskal, økologisk 18 g mel ¾ æg 37 g smør, blødt 37 g sukker Nougatflødeskum 28 g nougat 47 ml piskefløde Pynt 7½ g hasselnødder Sådan gør du: Mazarinkage Sæt ovnen på 180°. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk et æg i ad gangen. Vend derefter mel, appelsinskal og kanel i dejen. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved varmluft, ca. 30 min. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af. Nougatflødeskum Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak i mellemtiden nougaten fint, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over nougaten, og lad det stå, 1 min. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så nougaten smelter helt sammen med fløden. Køl af, dæk skålen til, og sæt den på køl natten over. Hasselnødder Sæt ovnen på 180° varmluft. Rist de hele hasselnødder i et lille fad i ovnen, ca. 10 min. De skal være fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødder. Nulr derefter hinderne af. Servering Pisk nougatfløden til en let skum, og fordel den på kagen. Skær hasselnødderne midt over, og pynt kagen med dem samt lidt ekstra revet appelsinskal. Vær opmærksom på, at her skal nougatflødeskummen stå køligt natten over. Relateret Nytår Nytårsdessert: Panna cotta med bærkompot og hasselnødder Opskrifter Vanilje-is med chips og caviar Hovedret Portvinsbraiserede svinekæber med jordskokker og gammel knas Julemad Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse Kultur Ventetiden er ovre: De første fastelavnsboller er landet Tilbehør Sprøde sommergulerødder med cremet burrata