Limekage med marcipan og birkes

Spis den gerne helt nybagt, men på anden- og tredjedagen er den mindst lige så saftig og lækker.

Limekage med marcipan og birkes
© Anne au Chocolat

Limekage med marcipan og birkes

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Dej

  • 30 g sukker
  • 30 g marcipan, revet
  • 30 g smør, blødt
  • ½ stk. æg
  • ½ stk. økologiske lime
  • ⅓ spsk. blå birkes
  • 15 g mel

Glasur

  • 30 g flormelis
  • ½ tsk. lime

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 180° varmluft.
  1. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning.
  1. Pisk æggene i et ad gangen.
  1. Vend derefter limeskal, mel og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform med bunden beklædt med bagepapir.
  1. Bag kagen i ovnen, ca. 35 min. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind.
  1. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad.
  1. Rør glasur sammen af flormelis og citronsaft og fordel den på kagen.