Gulerodskage med nødder og citronglasur

Opskriften er simpel og kagen holder sig frisk i flere dage efter.

gulerodskage med nødder og citronglasur
© Anne au Chocolat

Gulerodskage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ æg
  • ¼ tsk. salt
  • ⅓ tsk. stødt ingefær
  • ⅓ tsk. kanel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • 50 g gulerod
  • 35 g mel
  • 17 g mørk sirup
  • 57 g sukker
  • ¼ dl solsikkeolie

Glasur

  • ¼ tsk. citron, saft
  • 37 g flormelis

Pynt

  • ½ spsk. hasselnøddeflager
  • ½ spsk. frysetørret hindbær

Sådan gør du

  1. Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir.
  1. Sæt kagen i en kold ovn, og bag ved 180° varmluft, ca. 60 min.
  1. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt.
  1. Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad, og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft.
  1. Fordel glasuren på kagen, og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær.

Hvis du er løbet tør for citroner, smager appelsinsaft også godt i glasuren.