Gulerodskage med nødder og citronglasur

Opskriften er simpel og kagen holder sig frisk i flere dage efter.

gulerodskage med nødder og citronglasur

© Anne au Chocolat

Gulerodskage med nødder og citronglasur

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Gulerodskage

  • 2 stk. æg
  • 1/3 tsk. salt
  • 1 1/2 tsk. ingefær, stødt
  • 1 1/2 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g gulerod
  • 140 g mel
  • 70 g mørk sirup
  • 230 g sukker
  • 1 dl solsikkeolie

Glasur

  • 1 stk. citron, saft
  • 150 g flormelis

Pynt

  • 2 spsk. hasselnøddeflager
  • 2 spsk. hindbær, frysetørret

Sådan gør du:

  1. Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir.
  2. Sæt kagen i en kold ovn, og bag ved 180° varmluft, ca. 60 min.
  3. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt.
  4. Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad, og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft.
  5. Fordel glasuren på kagen, og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær.

Tip: Hvis du er løbet tør for citroner, smager appelsinsaft også godt i glasuren.

Relaterede Artikler