Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gulerodskage med nødder og citronglasur

Opskriften er simpel og kagen holder sig frisk i flere dage efter.

gulerodskage med nødder og citronglasur

© Anne au Chocolat

Gulerodskage med nødder og citronglasur

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Gulerodskage

  • 2 stk. æg
  • 1/3 tsk. salt
  • 1 1/2 tsk. ingefær, stødt
  • 1 1/2 tsk. kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g gulerod
  • 140 g mel
  • 70 g mørk sirup
  • 230 g sukker
  • 1 dl solsikkeolie

Glasur

  • 1 stk. citron, saft
  • 150 g flormelis

Pynt

  • 2 spsk. hasselnøddeflager
  • 2 spsk. hindbær, frysetørret

Sådan gør du:

  1. Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir.
  2. Sæt kagen i en kold ovn, og bag ved 180° varmluft, ca. 60 min.
  3. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt.
  4. Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad, og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft.
  5. Fordel glasuren på kagen, og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær.

Tip: Hvis du er løbet tør for citroner, smager appelsinsaft også godt i glasuren.

Relaterede Artikler