Gulerodskage med nødder og citronglasur
Opskriften er simpel og kagen holder sig frisk i flere dage efter.
AfAnne au Chocolat
Gulerodskage med nødder og citronglasur
Til 8 personer
Det skal du bruge:
Gulerodskage
- 2 stk. æg
- 1/3 tsk. salt
- 1 1/2 tsk. ingefær, stødt
- 1 1/2 tsk. kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 200 g gulerod
- 140 g mel
- 70 g mørk sirup
- 230 g sukker
- 1 dl solsikkeolie
Glasur
- 1 stk. citron, saft
- 150 g flormelis
Pynt
- 2 spsk. hasselnøddeflager
- 2 spsk. hindbær, frysetørret
Sådan gør du:
- Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir.
- Sæt kagen i en kold ovn, og bag ved 180° varmluft, ca. 60 min.
- Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt.
- Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad, og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft.
- Fordel glasuren på kagen, og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær.
Tip: Hvis du er løbet tør for citroner, smager appelsinsaft også godt i glasuren.