Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache
Glutenfri kage med masser af bær på toppen – den vil med garanti vække glæde.
AfAnne au Chocolat
Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Chokolade-mandelkage
- 60 g smør
- 60 g chokolade, 70%
- 50 g sukker
- 1 stk. æg
- 50 g mandelmel, blendet mandler
Ganache
- 50 g chokolade, 70%
- 50 ml piskefløde
Sådan gør du:
Glutenfri chokolade-mandelkage
Bemærk kagen skal køle af 4-5 timer inden servering.
- Sæt ovnen på 180°.
- Smelt smørret i en gryde.
- Hak chokoladen fint, og kom den i det smeltede smør.
- Tag gryden af varmen, og rør sukker i.
- Køl lidt af, og tilsæt ægget.
- Vend mandelmel i.
- Hæld dejen i en smurt springform,12 cm i diameter, med bunden foret af bagepapir.
- Bag kagen i ca. 20 min.
- Køl kagen af, og opbevar den på køl, 4-5 timer eller natten over, inden servering.
Ganache
- Bemærk ganachen skal køle af i en time inden den fordeles på kagen.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
- Bring fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen.
- Lad det stå, 2 min. Rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank.
- Lad ganachen sætte sig på køl, 60 min., inden den fordeles på kagen.
- Pynt med bær inden servering.
Tip: Chokoladekage er bagt i en 12 cm. springform. Juster til 12 personer i ingredienslisten, så passer den til en almindelig springform.