Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache

Glutenfri kage med masser af bær på toppen – den vil med garanti vække glæde.

chokolademandelkage
© Anne au Chocolat

Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chokolade-mandelkage

  • 30 g smør
  • 30 g chokolade, 70%
  • 25 g sukker
  • ½ æg
  • 25 g mandelmel, blendet mandler

Ganache

  • 25 g chokolade, 70%
  • 25 ml piskefløde

Sådan gør du

Chokolade-mandelkage

  1. Bemærk kagen skal køle af 4-5 timer inden servering.
  1. Sæt ovnen på 180°.
  1. Smelt smørret i en gryde.
  1. Hak chokoladen fint, og kom den i det smeltede smør.
  1. Tag gryden af varmen, og rør sukker i.
  1. Køl lidt af, og tilsæt ægget.
  1. Vend mandelmel i.
  1. Hæld dejen i en smurt springform,12 cm i diameter, med bunden foret af bagepapir.
  1. Bag kagen i ca. 20 min.
  1. Køl kagen af, og opbevar den på køl, 4-5 timer eller natten over, inden servering.

Ganache

  1. Bemærk ganachen skal køle af i en time inden den fordeles på kagen.
  1. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  1. Bring fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen.
  1. Lad det stå, 2 min.
  1. Rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank.
  1. Lad ganachen sætte sig på køl, 60 min., inden den fordeles på kagen.
  1. Pynt med bær inden servering.

Chokoladekage er bagt i en 12 cm. springform. Juster til 12 personer i ingredienslisten, så passer den til en almindelig springform.