Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache

Glutenfri kage med masser af bær på toppen – den vil med garanti vække glæde.

chokolademandelkage

© Anne au Chocolat

Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Chokolade-mandelkage

  • 60 g smør
  • 60 g chokolade, 70%
  • 50 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 50 g mandelmel, blendet mandler

Ganache

  • 50 g chokolade, 70%
  • 50 ml piskefløde

Sådan gør du:

Glutenfri chokolade-mandelkage

Bemærk kagen skal køle af 4-5 timer inden servering.

  1. Sæt ovnen på 180°.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Hak chokoladen fint, og kom den i det smeltede smør.
  4. Tag gryden af varmen, og rør sukker i.
  5. Køl lidt af, og tilsæt ægget.
  6. Vend mandelmel i.
  7. Hæld dejen i en smurt springform,12 cm i diameter, med bunden foret af bagepapir.
  8. Bag kagen i ca. 20 min.
  9. Køl kagen af, og opbevar den på køl, 4-5 timer eller natten over, inden servering.

Ganache

  1. Bemærk ganachen skal køle af i en time inden den fordeles på kagen.
  2. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  3. Bring fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen.
  4. Lad det stå, 2 min. Rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank.
  5. Lad ganachen sætte sig på køl, 60 min., inden den fordeles på kagen.
  6. Pynt med bær inden servering.

Tip: Chokoladekage er bagt i en 12 cm. springform. Juster til 12 personer i ingredienslisten, så passer den til en almindelig springform.

Relaterede Artikler