Bagværk Opskrift: Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache Glutenfri kage med masser af bær på toppen – den vil med garanti vække glæde. Af Anne au Chocolat — 05. februar 2019 Kage © Anne au Chocolat Opskrift på glutenfri chokolade-mandelkage med ganache Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Chokolade-mandelkage 30 g smør 30 g chokolade, 70% 25 g sukker ½ æg 25 g mandelmel, blendet mandler Ganache 25 g chokolade, 70% 25 ml piskefløde Sådan gør du Chokolade-mandelkage Bemærk kagen skal køle af 4-5 timer inden servering. Sæt ovnen på 180°. Smelt smørret i en gryde. Hak chokoladen fint, og kom den i det smeltede smør. Tag gryden af varmen, og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt ægget. Vend mandelmel i. Hæld dejen i en smurt springform,12 cm i diameter, med bunden foret af bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min. Køl kagen af, og opbevar den på køl, 4-5 timer eller natten over, inden servering. Ganache Bemærk ganachen skal køle af i en time inden den fordeles på kagen. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Lad det stå, 2 min. Rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Lad ganachen sætte sig på køl, 60 min., inden den fordeles på kagen. Pynt med bær inden servering. Chokoladekage er bagt i en 12 cm. springform. Juster til 12 personer i ingredienslisten, så passer den til en almindelig springform. Relateret Bagværk Chokoladeroulade med smørcreme og ganache Julemad Den perfekte appetizer til juleaften: Port Tonic og små rødbedehapsere med rygeosetecreme Kultur Verdenskendt københavnerbageri udgiver (endelig) sin første kogebog Bagværk Hjemmelavet snobrød med chokolade Bagværk Små mazarinkager med flødbolleskum og chokolade Bagværk 10 nemme og hurtige kager, der aldrig slår fejl