Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache

Glutenfri kage med masser af bær på toppen – den vil med garanti vække glæde.

chokolademandelkage

© Anne au Chocolat

Glutenfri chokolade-mandelkage med ganache

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Chokolade-mandelkage

  • 60 g smør
  • 60 g chokolade, 70%
  • 50 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 50 g mandelmel, blendet mandler

Ganache

  • 50 g chokolade, 70%
  • 50 ml piskefløde

Sådan gør du:

Glutenfri chokolade-mandelkage

Bemærk kagen skal køle af 4-5 timer inden servering.

  1. Sæt ovnen på 180°.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Hak chokoladen fint, og kom den i det smeltede smør.
  4. Tag gryden af varmen, og rør sukker i.
  5. Køl lidt af, og tilsæt ægget.
  6. Vend mandelmel i.
  7. Hæld dejen i en smurt springform,12 cm i diameter, med bunden foret af bagepapir.
  8. Bag kagen i ca. 20 min.
  9. Køl kagen af, og opbevar den på køl, 4-5 timer eller natten over, inden servering.

Ganache

  1. Bemærk ganachen skal køle af i en time inden den fordeles på kagen.
  2. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  3. Bring fløden op til kogepunktet, og hæld den over chokoladen.
  4. Lad det stå, 2 min. Rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank.
  5. Lad ganachen sætte sig på køl, 60 min., inden den fordeles på kagen.
  6. Pynt med bær inden servering.

Tip: Chokoladekage er bagt i en 12 cm. springform. Juster til 12 personer i ingredienslisten, så passer den til en almindelig springform.