Bagværk Festlig kage med chokolade og marengs Med de fine marengs-blomster skal kagen nok imponere gæsterne. Af Anne au Chocolat — 07. februar 2019 #Kage © Anne au Chocolat Festlig kage med chokolade og marengs Bag bare kagen og marengsen dagen før, og pynt den så i ro og mag et par timer, inden gæsterne kommer. Det skal du bruge: Chokoladekage 150 g smør 1 spsk. mel 3 stk. æg 150 g sukker 150 g chokolade, 70% Marengs 65 g sukker 1 stk. æggehvide Chokoladetopping 15 g smør 80 g chokolade, 70% Pynt 1 spsk. chokolade, pynt 1 spsk. guld glimmer 1 bakke hindbær 1 spsk. hvid chokolade, perler Sådan gør du: Chokoladekage Sæt ovnen på 180°, varmluft . Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt chokoladen, og rør godt rundt, til den er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør sukker i. Køl lidt af. Tilsæt et æg ad gangen, og vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen, ca. 20-25 min. Køl den af, og lad den gerne sætte sig på køl natten over. Marengs Lav marengs, mens chokoladekagen bager. Pisk æggehviden stiv i en skål, og tilsæt derefter sukker lidt ad gangen. Kom marengsmassen i en sprøjtepose med stjernetyl, og lav roser af på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller lav små kys/toppe. Stil pladen i ovnen ved 180° varmluft, og sluk straks for varmen. Lad marengsen blive i ovnen i min. 4 timer - gerne natten over. Ovnen skal være helt kold, før de fjernes. Chokoladetopping Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt, rør undervejs. Tilsæt smør, og rør rundt, så det smelter sammen med chokoladen. Fordel straks chokoladesaucen over chokoladekagen, og pynt med marengs, hindbær, kakaonibs og hvide chokoladeperler. Stil kagen på køl inden servering. Tip: Det er en genial kage til gæsterne, fordi de kan laves i god tid. Den bliver bare bedre af det. Relateret Opskrifter "Brosten" med hvid chokolade og pistacie Bagværk Kanelkage med hvid chokolade og brunet smørcreme Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Opskrifter 9 himmelske desserter med chokolade Julemad Kagemiks til julemuffins med to slags chokolade Bagværk Opskrift på de lækreste gammeldags fastelavnsboller