Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citronmåne-cheesecake

En skøn fortolkning af citronmånen, som ikke engang skal bages.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Sweet Sneak

Citronmåne-cheesecake

Det skal du bruge:

Bund

  • 180 g digestive-kiks
  • 30 g smør

Fyld

(form i 24 diam.)

  • 6 blade husblas
  • 600 g fedtfattig flødeost
  • 200 ml fløde
  • 160 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. limejuice
  • citronskal fra 1 økologisk citron
  • gul frugtfarve

Sådan gør du:

  1. Smuldr digestives. Smelt smørret. Tilføj smør til kagekrummerne, indtil det samles til en masse, og pres dejen ned i en smurt kageform.
  2. Put flødeost, fløde, sukker, vaniljesukker, citronsaft og revet citronskal ned i en gryde. Varm langsomt blandingen op ved lav temperatur, indtil flødeosten er helt flydende. Rør i blandingen undervejs, så fyldet ikke brænder sig fast i bunden, og pisk til sidst blandingen, til den er helt glat.
  3. Læg 6 blade husblas ned i en skål. Dæk den til med koldt vand, og lad det trække i 5 min. Tag derefter vandet fra. Tilføj 3 spsk. kogende vand og rør rundt, indtil husblassen går i opløsning.
  4. Tilføj husblassen til flødeoste-mikset, og pisk, indtil det er helt rørt sammen, og tilføj til sidst den gule frugtfarve.
  5. Spred fyldet oven på digestivebasen i formen, og lad kagen stå på køl, indtil den har sat sig.

Relaterede Artikler