Citronmåne-cheesecake

En skøn fortolkning af citronmånen, som ikke engang skal bages.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Sweet Sneak

Citronmåne-cheesecake

Det skal du bruge:

Bund

  • 180 g digestive-kiks
  • 30 g smør

Fyld

(form i 24 diam.)

  • 6 blade husblas
  • 600 g fedtfattig flødeost
  • 200 ml fløde
  • 160 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. limejuice
  • citronskal fra 1 økologisk citron
  • gul frugtfarve

Sådan gør du:

  1. Smuldr digestives. Smelt smørret. Tilføj smør til kagekrummerne, indtil det samles til en masse, og pres dejen ned i en smurt kageform.
  2. Put flødeost, fløde, sukker, vaniljesukker, citronsaft og revet citronskal ned i en gryde. Varm langsomt blandingen op ved lav temperatur, indtil flødeosten er helt flydende. Rør i blandingen undervejs, så fyldet ikke brænder sig fast i bunden, og pisk til sidst blandingen, til den er helt glat.
  3. Læg 6 blade husblas ned i en skål. Dæk den til med koldt vand, og lad det trække i 5 min. Tag derefter vandet fra. Tilføj 3 spsk. kogende vand og rør rundt, indtil husblassen går i opløsning.
  4. Tilføj husblassen til flødeoste-mikset, og pisk, indtil det er helt rørt sammen, og tilføj til sidst den gule frugtfarve.
  5. Spred fyldet oven på digestivebasen i formen, og lad kagen stå på køl, indtil den har sat sig.