Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Citronkage med flødeost-topping og karamelliserede nødder

En lækker, svampet citronkage, uden gluten, men med masser af pastinakker.

Søde sager med grøntsager af Sydhavnsmor

© People's Press

Kager med grøntsager

Kagen er en opskrift lånt fra bogen Søde sager med grøntsager af May Silja Andersen Holm, bedre kendt som Sydhavnsmor.

May skriver om kagen:

Denne kage er én af mine personlige favoritter. Den smager bare rigtig godt! Jeg elsker alle former for citronkager, også den klassiske og billige citronmåne til en 10’er, men denne citronkage, som er fyldt med pastinak, smager bare hammergodt!

Læs mere om bogen her.

citronkage med pastinakker fra bogen Søde sager med grøntsager af Sydhavnsmor

© People's Press

Citronkage med flødeost-topping og karamelliserede nødder

8-10 personer

Det skal du bruge:

Citronkage

  • 3 store pastinakker, ca. 250 g
  • 4 æg
  • 3 dl havregryn
  • 3 spsk. smør
  • 3 spsk. mandelmel med top
  • 6 spsk. akaciehonning
  • 1½ tsk. eddike
  • 2 dl mælk
  • Skal og saft af 2 store økologiske citroner
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1½ tsk. natron
  • ½ spsk. pulveriserede loppefrøskaller 1 tsk. flagesalt

Topping

  • 300 g flødeost, naturel 4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g blandede nødder
  • 40 g kokossukker
  • ¼ dl vand
  • Et nip salt

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl pastinakkerne, og kog dem møre i ca. 10 min. Lad dem køle af.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser til kagen og blend, til du får en glat masse.
  4. Beklæd et tærtefad/ en springform (26 cm) med bagepapir, eller smør det med olie.
  5. Hæld dejen heri, og bag kagen i ovnen i 35-40 min., til den er gylden på toppen, og der ikke længere hænger dej fast på gaflen, når du stikker den i citronkagen. Lad kagen køle af på en rist.
  6. Mix flødeost med flormelis og vaniljepulver.
  7. Fordel toppingen over den afkølede kage.
  8. Hak nu nødderne groft.
  9. Hæld kokos-sukker og vand på en pande, kog det op, og lad det smelte.
  10. Tilføj herefter de hakkede nødder.
  11. Når der dannes små tråde på nødderne, hældes de karamelliserede nødder over på et stykke bagepapir og afkøles.
  12. Herefter hakkes massen groft med en kniv og fordeles over flødeost-cremen på citronkagen.

Tip

Vær ikke bange for at putte for meget citron i. Der må godt være knald på smagen, så hold dig ikke tilbage. Hvis du gerne vil have bid og lidt knas i Citronkagen, kan du også tilføje lidt hakkede mandler i dejen.

Søde sager med grøntsager af Sydhavnsmor

© People's Press - Søde sager med grøntsager kan købes hos boghandleren, blandt andet hos Bog&Idé

Relaterede Artikler