Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokoladekage med blåbær

Lækker mælkechokolade og blåbær sætter prikken over i'et på chokoladekagen.

© Anne au Chocolat

Chokoladekage med blåbær

Med en chokoladekage som denne, så kan det ikke gå helt galt.

Til 8 personer

Det skal du bruge:

Chokoladekage

  • 160 g smør
  • 160 g chokolade, 70%
  • 200 g sukker
  • 4 stk. æg
  • 1 spsk. mel

Chokoladetopping

  • 80 g mælkechokolade
  • 15 g smør

Pynt

  • 1 spsk. hvid chokolade, perler
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 spsk. hvid chokolade

Sådan gør du:

Chokoladekage

  1. Sæt ovnen på 180°, varmluft.
  2. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  3. Tag gryden af varmen, og rør sukker i.
  4. Køl lidt af, og pisk æggene let sammen.
  5. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
  6. Bag chokoladekagen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir, ca. 25-30 min. Opbevar den på køl, indtil kagen skal serveres.

Chokoladetopping

  1. Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovn ved lav effekt (rør undervejs).
  2. Tilsæt smør, og rør rundt, så det smelter sammen med mælkechokoladen.
  3. Fordel toppingen på chokoladekagen og pynt med blåbær, chokoladeperler og hvide chokolade spåner.
  4. Server chokoladekagen straks, eller sæt den på køl igen, hvis den skal serveres senere.

Tip: Kagen skal bages dagen før, den skal spises. Derfor skal den føles lidt ubagt, når du tager den ud af ovnen. Den sætter sig til dagen efter.