Denne fortolkning af den klassiske brunsviger er svær at stå for. En lækker luftig dej med en syndig blanding af brun farin, smør og sirup. Bon appetit.
Til 10 personer
Det skal du bruge:
Brunsviger-dej
2 1/2 dl vand, lunkent
40 g smør
450 g hvedemel
5 g salt
50 g sukker
1 stk. æg
50 g gær
Topping
125 g smør
125 g brun farin
1/2 dl sirup
Sådan gør du:
Brunsviger-dej
Smelt smørret, og køl af.
Sæt ovnen på 200°, varmluft.
Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt æg, salt, sukker og mel.
Rør smør i blandingen til en fin dej, der nemt slipper skålens sider.
Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve, 30 min.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt bradepande.
Prik fordybninger i dejen med din peje- eller tommelfinger.
Topping
Kog brun farin, smør og sirup i en gryde.
Fordel blandingen oven på dejen.
Lad brunsvigeren hæve lunt tildækket, ca. 1 time.
Bag brunsvigeren, 18-20 min.
Tip: Lige inden brunsvigeren er færdig, kan du drysse lidt brun farin på toppen for at tilføre ekstra sprødhed.