Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Brunsviger: En skøn klassiker

En lækker luftig dej med en syndig blanding af brun farin, smør og sirup.

© Anne au Chocolat

Brunsviger – uimodståelig til søndagskaffen

Denne fortolkning af den klassiske brunsviger er svær at stå for. En lækker luftig dej med en syndig blanding af brun farin, smør og sirup. Bon appetit.

Til 10 personer

Det skal du bruge:

Brunsviger-dej

  • 2 1/2 dl vand, lunkent
  • 40 g smør
  • 450 g hvedemel
  • 5 g salt
  • 50 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 50 g gær

Topping

  • 125 g smør
  • 125 g brun farin
  • 1/2 dl sirup

Sådan gør du:

Brunsviger-dej

  1. Smelt smørret, og køl af.
  2. Sæt ovnen på 200°, varmluft.
  3. Rør gæren ud i det lunkne vand.
  4. Tilsæt æg, salt, sukker og mel.
  5. Rør smør i blandingen til en fin dej, der nemt slipper skålens sider.
  6. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve, 30 min.
  7. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt bradepande.
  8. Prik fordybninger i dejen med din peje- eller tommelfinger.

Topping

  1. Kog brun farin, smør og sirup i en gryde.
  2. Fordel blandingen oven på dejen.
  3. Lad brunsvigeren hæve lunt tildækket, ca. 1 time.
  4. Bag brunsvigeren, 18-20 min.

Tip: Lige inden brunsvigeren er færdig, kan du drysse lidt brun farin på toppen for at tilføre ekstra sprødhed.

Relaterede Artikler