
Blåbærmuffins med crumble
Blåbærmuffins er bare altid en god idé. Og de er geniale til eftermiddagsteen. Det er bare med at komme i gang!
AfLone Kjær
Blåbærmuffins med crumble
Ca. 15 stk.
INGREDIENSER:
- 150 g smør
- 150 g lyst rørsukker 3 æg
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker 1⁄2 tsk. flagesalt
- 1 1⁄2 dl mælk
- 50 g marcipan
- 200 g blåbær
- 1 pose crumblemix fra Urtekram
- 100 g smør
- sigtet flormelis
SÅDAN GØR DU:
- Tænd ovnen på 175 °.
- Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer til en luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og salt, og rør i dejen skiftevis med mælken. Riv marcipanen groft, og vend i dejen sammen med blåbær. Fordel dejen i 15 smurte silikone-muffinforme.
- Smuldr crumblemix med smør til en smuldredej, og top hver muffin med lidt af dejen. Bag kagerne i ca. 20 min. Afkøl kagerne, før de drysses med sigtet flormelis.