Blåbærmuffins med crumble

Blåbærmuffins er bare altid en god idé. Og de er geniale til eftermiddagsteen. Det er bare med at komme i gang!

© Anders Schønnemann

Blåbærmuffins med crumble

Ca. 15 stk.

INGREDIENSER:

  • 150 g smør
  • 150 g lyst rørsukker 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker 1⁄2 tsk. flagesalt
  • 1 1⁄2 dl mælk
  • 50 g marcipan
  • 200 g blåbær
  • 1 pose crumblemix fra Urtekram
  • 100 g smør
  • sigtet flormelis

SÅDAN GØR DU:

  1. Tænd ovnen på 175 °.
  2. Pisk smør og sukker sammen med en håndmixer til en luftig masse. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes. Bland mel med bagepulver, vaniljesukker og salt, og rør i dejen skiftevis med mælken. Riv marcipanen groft, og vend i dejen sammen med blåbær. Fordel dejen i 15 smurte silikone-muffinforme.
  3. Smuldr crumblemix med smør til en smuldredej, og top hver muffin med lidt af dejen. Bag kagerne i ca. 20 min. Afkøl kagerne, før de drysses med sigtet flormelis.