© Tia Borgsmidt Bagværk Bag dine egne hjemmelavede croissanter med remonce Få opskriften på lækre hjemmebagte croissanter fyldt med marcipan-remonce. Af Lone Kjær — 25. november 2022 Hjemmebagte crossainter med remonce Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 stk. + Det skal du bruge: Weinerbrødsdej ⅓ dl koldt vand 6¼ g gær ¼ æg ¼ spsk. sukker ¼ tsk. salt 62 g hvedemel 50 g koldt smør til udrulning Marcipan-remonce 12 g marcipan 12 g blødt smør 12 g sukker Til pensling ¼ æg Evt. mandelflager Sådan gør du: Weinerbrødsdej Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt, og ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig. Læg dejen på køl ca. 30 min. Tag dejen ud, og rul den ud til en firkant på 1 cm’s tykkelse. Skær smørret i tynde skiver og fordel på 2/3 af dejen. Fold dejen sammen i tre lag, så den del uden smør foldes ind først. Læg dejen på køl 30 min. Gentag nu udrulningen, og rul igen dejen ud til en firkant, og fold siderne sammen – nu uden smør. Læg dejen på køl. Gentag udrulningen til du har 27 lag. Marcipan-remonce Riv marcipanen og rør med blødt smør og sukker til en remonce. Udrulning Del dejen i to lige store dele og rul hvert stykke ud til ca. 20 x 40 cm. Skær dejstykkerne i trekanter, og fordel en lille skefuld remonce på hvert stykke, og rul sammen fra den brede led mod snippen. Læg croissanterne på en bageplade med bagepapir. Lad wienerbrødet hæve ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med mandelflager. Bag croissanterne ved 200º varmluft i ca. 12 min., til de er gyldne. Har du svært ved rulleteknikken, så er der masser af hjælp at hente på Youtube. Af dejen kan du også lave tebirkes LÆS OGSÅ Opskrifter Den perfekte opskrift på kanelsnegle Relateret Bagværk 10 nemme og hurtige kager, der aldrig slår fejl Bagværk Maltscones med lemoncurd og cream Bagværk Lækker chokolademazarinkage med brombærganache Bagværk Christianshavnerkage med rabarbercreme Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade Bagværk 11 søde opskrifter på desserter med kirsebær