Opskrift på hjemmelavet crossainter med remonce
© Tia Borgsmidt

Bag dine egne hjemmelavede croissanter med remonce

Få opskriften på lækre hjemmebagte croissanter fyldt med marcipan-remonce.

Hjemmebagte crossainter med remonce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Det skal du bruge:

    Weinerbrødsdej

    • ⅓ dl koldt vand
    • 6¼ g gær
    • ¼ æg
    • ¼ spsk. sukker
    • ¼ tsk. salt
    • 62 g hvedemel
    • 50 g koldt smør til udrulning

    Marcipan-remonce

    • 12 g marcipan
    • 12 g blødt smør
    • 12 g sukker

    Til pensling

    • ¼ æg
    • Evt. mandelflager

    Sådan gør du:

    Weinerbrødsdej

    1. Kom vandet i en skål og opløs gæren heri.
    1. Tilsæt æg, sukker og salt, og ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
    1. Læg dejen på køl ca. 30 min. Tag dejen ud, og rul den ud til en firkant på 1 cm’s tykkelse.
    1. Skær smørret i tynde skiver og fordel på 2/3 af dejen.
    1. Fold dejen sammen i tre lag, så den del uden smør foldes ind først.
    1. Læg dejen på køl 30 min. Gentag nu udrulningen, og rul igen dejen ud til en firkant, og fold siderne sammen – nu uden smør.
    1. Læg dejen på køl. Gentag udrulningen til du har 27 lag.

    Marcipan-remonce

    1. Riv marcipanen og rør med blødt smør og sukker til en remonce.

    Udrulning

    1. Del dejen i to lige store dele og rul hvert stykke ud til ca. 20 x 40 cm.
    1. Skær dejstykkerne i trekanter, og fordel en lille skefuld remonce på hvert stykke, og rul sammen fra den brede led mod snippen.
    1. Læg croissanterne på en bageplade med bagepapir.
    1. Lad wienerbrødet hæve ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg og drys evt. med mandelflager.
    1. Bag croissanterne ved 200º varmluft i ca. 12 min., til de er gyldne.
    • Har du svært ved rulleteknikken, så er der masser af hjælp at hente på Youtube.
    • Af dejen kan du også lave tebirkes

    LÆS OGSÅ