Grundkage: Pisk rørsukker og smør sammen, til det er cremet. Tilsæt et æg af gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver ned i æggeblandingen og rør det hele sammen. Tilsæt mælken. Smelt chokoladen ved meget lav varme i en tykbundet gryde og rør den til slut i dejen. Fyld dejen i en springform (diameter 22 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 160 grader varmluft i ca. 40 min. Afkøl kagen helt.
Rommasse: Smuldr kagen til små krummer og ælt resten af ingredienserne til rommassen i, til en klæbrig, men fast masse. Tryk massen ud i en lille firkantet form (20 * 20 cm) beklædt med bagepapir til en jævn tykkelse på cirka 3-4 cm.
Chokoladeovertræk: Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad ved middel varme. Når chokoladeovertrækket er blankt, hældes det over kagemassen i et jævnt lag. Glat overfladen og sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til chokoladeovertrækket er helt fast, og kagen kan skæres i præcise kuber.
Pynt: Sæt en lille tandstik i bunden af hver hasselnød, det vil gøre dem nemmere at håndtere, når de skal dyppes i karamellen. Smelt rørsukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Når sukkeret er helt smeltet, gyldent, jævnt og karamelliseret, hælder du det ud på et stykke bagepapir til let afkøling. Når karamellem er sej, dypper du hasselnødderne én efter én i karamelmassen. Lad karamellen trække lange tråde efter hver nød. Læg nødderne til afkøling på bagepapir.
Dekorer de små romkuber med et drys kakako og kandiserede hasselnødder.
Vi smagte de fantastiske romkuber til receptionen - og de kan virkelig anbefales.
Velbekommen!