Annemette Voss og hendes gode "Kagekarma"

Vi har været til reception i forbindelse med lanceringen af Annemette Voss nye bog "Kagekarma". Bogen indeholder 100 vidunderlige kage-opskrifter - og i kan finde én af de lækre opskrifter her i denne artikel.

Den store bagedyst og "Kagekarma"

Annemette Voss egen kærlighed til kage startede tidligt. Efter mange års kagebageri endte hun i "Den store bagedyst", hvor hendes passion blev overtaget af tanker om at kunne præstere og konkurrere med de andre deltagere. Da hun endte som vinder af programmet blev kagerne hendes levevej. Bagningen var blevet præget af benhård konkurrence-ånd, så med hendes anden bog "Kagekarma" ønsker hun, at der skal ske noget andet! "Nu skal vi bringe den gode kagekarma tilbage til bordet. Det skal være både sjovt og hyggeligt at bage. Man skal kunne fordybe sig og være til stede. Det er det jeg vil med "Kagekarma."

"Kagekarma"

Annemette Voss anden bog egner sig også til alle os, som ikke er de fødte konditorere. "Jeg vil gerne give folk troen på at med ro, hygge og nærvær i køkkenet - så kan man lave fantastiske kager selvom man ikke er professionel. Jeg har forsøgt at gøre kage-kunst tilgængeligt for alle."

Romkuber

Vi har lokket en af de lækre opskrifter fra bogen ud af Annemette Voss. Det blev opskriften på en nutidige udgave af romkugler - nemlig "Romkuberne".

Grundkagen:

175 g lyst rørsukker

175 g blødt smør

2 æg

175 g hvedemel

1 dl kakao

1 tsk bagepulver

1 dl sødmælk

50 g god mørk chokolade

Rommasse:

Grundkagen

75 g blødt smør

3 spsk god hindbærmarmelade

1 tsk romessens

1 god sjat mørk rom

50 g hele hasselnøddekerner

Chokoladeovertræk:

200 g god mørk chokolade

80 g smør

Pynt:

16 hele hasselnøddekerner

80 g lyst rørsukker

2 spsk kakao

Fremgangsmetode

Grundkage: Pisk rørsukker og smør sammen, til det er cremet. Tilsæt et æg af gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Sigt hvedemel, kakao og bagepulver ned i æggeblandingen og rør det hele sammen. Tilsæt mælken. Smelt chokoladen ved meget lav varme i en tykbundet gryde og rør den til slut i dejen. Fyld dejen i en springform (diameter 22 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 160 grader varmluft i ca. 40 min. Afkøl kagen helt.

Rommasse: Smuldr kagen til små krummer og ælt resten af ingredienserne til rommassen i, til en klæbrig, men fast masse. Tryk massen ud i en lille firkantet form (20 * 20 cm) beklædt med bagepapir til en jævn tykkelse på cirka 3-4 cm.

Chokoladeovertræk: Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad ved middel varme. Når chokoladeovertrækket er blankt, hældes det over kagemassen i et jævnt lag. Glat overfladen og sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til chokoladeovertrækket er helt fast, og kagen kan skæres i præcise kuber.

Pynt: Sæt en lille tandstik i bunden af hver hasselnød, det vil gøre dem nemmere at håndtere, når de skal dyppes i karamellen. Smelt rørsukkeret i en tykbundet gryde ved middel varme. Når sukkeret er helt smeltet, gyldent, jævnt og karamelliseret, hælder du det ud på et stykke bagepapir til let afkøling. Når karamellem er sej, dypper du hasselnødderne én efter én i karamelmassen. Lad karamellen trække lange tråde efter hver nød. Læg nødderne til afkøling på bagepapir.

Dekorer de små romkuber med et drys kakako og kandiserede hasselnødder.

Vi smagte de fantastiske romkuber til receptionen - og de kan virkelig anbefales.

Velbekommen!