Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost
Opskrift på et lækkert måltid fra den grønne genre.
Af
Nadia Mathiasen
— 22. januar 2019
Bagte søde kartofler med pistacie-dukkah og gedeost
Her kommer et simpelt, men fyldigt og lækkert måltid fra den grønne genre. Dukkah er en mellemøstlig krydderiblanding med nødder og sesamfrø. Her er der brugt pistacienødder, som er så smukke med deres grønne farve. Du kan dog sagtens bruge andre slags nødder, hvis du foretrækker det.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
50
g
pistacienødder
1½
spsk.
sesamfrø
½
spsk.
hel spidskommen
½
spsk.
korianderfrø
1
tsk.
flagesalt
2
store søde kartofler (eller 7-8 små)
olivenolie
50
g
smuldret gede- eller fåreost
friske krydderurter til pynt, fx bredbladet persille
Det skal du gøre
Rist pistacienødder og sesamfrø på en tør pande i 5 minutter.
Knus dem i en morter, eller hak dem.
Rist spidskommen og korianderfrø på en tør pande, til de dufter aromatisk.
Stød dem i en morter, og bland dem sammen med nødder, sesamfrø og flagesalt.
Skrub kartoflerne, og tør dem.
Skær dem ud i både, og vend dem med olivenolie og dukkah.
Steg dem i ovnen ved 200° i cirka 45 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Og anret dem på et fad eller på tallerkner med ost og friske krydderurter.
Flere kødfrie dage er en ny kogebog af Nadia Mathiasen, som uge for uge, året rundt, inspirerer læseren til at spise mindre kød og værdsætte det grønne køkken, 249, 95 kr., Strandberg Publishing.