Auberginer tilberedt i en airfyer
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Auberginer med sprøde krummer, gremolata-creme og friteret basilikum

Auberginer bliver i denne opskrift forvandlet til en virkelig dejlig forret a la Middelhavet.

Auberginer med sprøde krummer, gremolata-creme og friteret basilikum

Auberginer smager fantastisk, og tilberedes de i din airfryer, undgår du at bruge de store mængder olie, som auberginerne ellers altid suger til sig. De sprøde brødcroutoner og de friterede basilikumblade tilberedes ligeledes i en airfryer.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Auberginer

  • 1 auberginer
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron (saften)
  • 1½ spsk. olivenolie

Brødkrummer

  • 1 skriver daggammelt brød
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Gremolata-creme

  • 2 kviste mynte
  • ½ fed hvidløg
  • ½ citron (revet skal af ubehandlet citron)
  • 1 dl yoghurt naturel
  • flagesalt og peber

Friteret basilikum

  • 8 blade frisk basilikum
  • ½ spsk. olivenolie

Sådan gør du

Auberginer

  1. Skær auberginerne i aflange skiver.
  1. Pres hvidløgene, og rør med citronsaft og olivenolie.
  1. Pensl aubergineskiverne med marinaden.
  1. Kom auberginerne i din airfryer, og steg ved 200o i ca. 12 min., til de er sprøde.

Brødkrummer

  1. Skær daggammelt brød i tern, og vend med olien.
  1. Krydr med flagesalt, og steg brødet sprødt i din airfryer.
  1. Afkøl brødet, og kom det i en frysepose.
  1. Knus med en kødhammer til brødkrummer.

Gremolata-creme

  1. Skyl og hak mynte.
  1. Rør mynte med presset hvidløg, citronskal og yoghurt.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Friteret basilikum

  1. Pensl forsigtigt basilikumblade med olivenolie, og kom dem i din airfryer.
  1. Steg dem sprøde ved 160o.
  1. Det tager kun et par minutter, så hold godt øje med dem.

Servering

  1. Anret auberginerne på et fad, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Dryp med gremolata-creme, og drys med brødkrummer.
  1. Top med friterede basilikumblade.