Take away mad
© Rick Barrett

Læserne anbefaler: Her får man landets bedste take away

Den ultimative guide til den bedste take away i København, Århus, Aalborg, Odense og Esbjerg. Læserne anbefaler 21 restauranter, hvor du kan tage mad med hjem.

Din guide til den bedste take away

Her er take away guiden til dig, der gerne vil spise thai eller indisk, pita eller bowls, wok eller vegetarisk - og som ikke er i humør til at lave mad selv.

Vi har bedt læserne om at anbefale de bedste take away steder i København, Århus, Aalborg, Odense og Esbjerg. Resultatet er 21 restauranter rundt i landet, der tilbyder en velsmagende selvhenter.

Her er masser af inspiration for dem, der leder efter mad af god kvalitet, i rigelige mængder og ikke mindst til overkommelige priser.

Advarsel: Læs ikke denne guide på tom mave!

Take away i København

Hanzo: Asiatisk mad på Vesterbro

Hanzo er Madklubbens lækre asiatiske restaurant, som formår at bryde med de klassiske normer og forventninger til asiatisk mad. De byder dig i stedet på farverige og smagfulde retter, der klinger af såvel gadekøkken som gourmet.

Retterne på Hanzos menukort skiller sig ud fra de originale asiatiske retter og lader dig i stedet vælge mellem spændende nyfortolkninger, som du aldrig før har prøvet.

Værnedamsvej 14, 1629 København V. Se menuen på deres hjemmeside.

Kung Fu: Asiatisk mad på Nørrebro

Har du en forkærlighed for asiatisk mad, så er Kung Fu lige stedet for dig. Hvad end du sætter tænderne i deres bao, dumplings, ramen eller andre nudelretter fra deres menu, er du hos Kung Fu garanteret et lækkert og smagfuldt måltid.

Ravnsborggade 16B, 2200 København. Se menuen på deres hjemmeside.

Halla Halla: Mellemøstligt mad på Christianshavn

Som navnet antyder, er der gang i den hos Halla Halla. Deres pita og bowls, som er inspireret af Mellemøsten, er en fryd for både øjnene og smagsløgene, og du får smæk for skillingen på både friskhed, smag og farver.

Dronningensgade 42, 1420 København. Se menuen på deres hjemmeside.

Govinda: Indisk mad nær søerne

Du kan også forkæle smagsløgene hos Govinda, som serverer hjemmelavet og velsmagende indiske retter. Govinda gør tingene på en lidt anden måde og er især kendt for deres koncept, som bygger på fire af ugens dage med 100% vegansk mad og tre af ugens dage med 100% vegetarisk mad.

Åboulevard 7, 1635 København. Se menuen på deres hjemmeside.

OLIOLI: Hawaiinsk mad på Østerbro

Det hawaiianske ord olioli betyder glæde, og netop det er nøgleordet hos den populære pokébar, som serverer lækre poké bowls med inspiration fra Hawaii, hvor de trendy bowls stammer fra.

Hos OLIOLI kan du selv sammensætte din poké bowl med dine yndlingsingredienser, eller du kan vælge en af standardversionerne. Fælles for dem alle er, at de udgør et sundt, nærende og mættende måltid.

Frederiksborggade 31, 1360 København K. Se menuen på deres hjemmeside.

Namaste: Indisk mad på Nørrebro

Kalder din mave på indisk, kan du lægge vejen forbi Namaste. Hos Namaste er du garanteret en udsøgt kulinarisk smagsoplevelse, når hverdagens mad er blevet lidt for kedelig. Namaste byder på et stort udvalg af klassiske, indiske retter og sætter lidt ekstra smag og farve på din hverdag.

Griffenfeldsgade 13A, 2200 København. Se menuen på deres hjemmeside.

Sufra: Libanesisk mad på Nørrebro

Er du ligesom os vild med det libanesiske køkken? Libanon har en rig madtradition og er kendt for at servere både velsmagende og smukke retter. Sufras retter er inspireret af de libanesiske og mellemøstlige smage og byder på kendingerne haloumi, tabouleh og baba ganoush.

Nørrebrogade 180B, 2200 København. Se menuen på deres hjemmeside.

Yemma’s Kitchen: Marokkansk mad på Vesterbro

Hos Yemma’s Kitchen kan du få en bid af Marokko. De har nemlig specialiseret sig i autentisk, marokkansk mad og brænder for at give dig en unik madoplevelse. Med de traditionelle, marokkanske retter kan du bringe smagen og stemningen fra Marokko med hjem i stuen.

Vesterbrogade 122 kl th, 1620 København. Se menuen på deres hjemmeside.

Take away i Århus

OliNico: Europæisk mad i latinerkvateret

Ønsker du at holde dig til det europæiske køkken, finder du hos OliNico billig gourmet-take away. Deres retter er inspireret af det europæiske landkøkken, hvor gode råvare og dybe smage er de bærende elementer. Deres koncept er simpelt; mad skal være enkelt og smagfuldt.

Mejlgade 35, 8000 Århus. Se menuen på deres hjemmeside.

Kowloon: Asiatisk mad på Frederiksgade

Er du vild med asiatisk mad, er Kowloon et af de sikre favoritsteder i Århus. Du går næppe forgæves hos Kowloon, de har nemlig mere end 50 velsmagende a la carte retter fra både det kinesiske, thailandske og det vietnamesiske køkken.

Frederiksgade 78, 8000 Århus. Se menuen på deres hjemmeside.

Cafe Fika: Økologiks og hjemmelavet mad på Jægergårdsgade

Er du på udkig efter et godt og sundt alternativ til dit næste take away-måltid? Hos den hyggelige Café Fika er alt mad og drikke økologisk, og du kan finde både vegetariske, veganske og glutenfri retter. Deres lækre sandwiches og sprøde salater er alle lavet af de bedste råvarer og smager som en drøm.

Jægergårdsgade 47, 8000 Århus C. Se menuen på deres hjemmeside.

Wok This Way: Kinesisk i både Århus og Aalborg

Wok This Way skriver sig på listen over populære take away-steder i Århus og Aalborg. Bestil din takeaway med god samvittighed - Wok This Way langer nemlig sund fastfood over disken, og du har endda mulighed for at skræddersy din egen wokboks, så den falder i lige netop din smag.

Nørregade 36, sal st. th, 8000 Århus.
Boulevarden 38, st. th, 9000 Aalborg.

Se menuen på deres hjemmeside.

Take away i Aalborg

VACA: Mexikansk mad på Reberbansgade

Hos VACA kan du komme i ægte mexicansk stemning! Deres menu emmer af de mexicanske favoritter: sprøde nachos og lækre burritos, og sikrer dig en solid madoplevelse. Vaca er grundlagt ud fra en holdning om, at vi godt kan spise take away i hverdagen uden at gå på kompromis med kvalitet og madglæde.

Reberbansgade 14, 9000 Aalborg. Se menuen på deres hjemmeside.

La Bottega: Italiensk mad på C.W. Obels plads

Pasta er ofte en sikker vinder, og hos La Bogetta kan du finde et stort udvalg af lækre italienske retter. Det ligger i et af Aalborgs ældste, mest markante og bevaringsværdige byggerier, og de hjemmelavede italienske retter matcher i den grad de charmerende omgivelser.

C.W. Obels plads 3B, 9000 Aalborg. Se menuen på deres hjemmeside.

Take away i Esbjerg

Madklubben: Dansk mad med et fransk tvist på på Skolegade

Skal du fejre noget, eller er du blot i humør til en menu udover det sædvanlige - og endda til en favorabel pris?

Så kan du hos Madklubben få en delikat to-retters menu til to personer, hvor de moderne og nordiske råvarer er smagt kærligt til. Menuen udskiftes løbende med udsøgte retter, som bestemt ikke går på kompromis med kvaliteten.

Skolegade 44, 6700 Esbjerg. Se menuen på deres hjemmeside.

Rankin Park: Sundt og grønt mad på Skolegade

Her kan du hente lækker mad med god samvittighed. Rankin Park serverer sunde og varierede retter, og de bruger kun friske og økologiske råvarer.

Deres motto er “quality over quantity”, hvilket deres menu efterlever med få, velvalgte retter med fokus på kvaliteten. Prøv for eksempel deres quinoa-deller eller lækre tapas.

Skolegade 43, 6700 Esbjerg. Se menuen på deres hjemmeside.

Det Arabiske Køkken: Arabisk mad på Skolegade

Når du bestiller take away fra Det Arabiske Køkken, kommer du hjem med autentisk, mellemøstlig mad. Familien bag restauranten er både dansk og palæstinensisk, hvilket såvel indretningen som madlavningen bærer præg af.

Som de selv fortæller, tager retterne dig en tur til Mellemøsten - men portionerne er jyske og derfor store og mættende.

Skolegade 21, 6700 Esbjerg. Se menuen på deres hjemmeside.

Take away i Odense

I Odense ligger den fine Bar' UNIKA, som er ejet af tre søstre, der også står bag den populære Café UNIKA. Menuen er inspireret af deres rejser rundt i verden, og det lader sig også afspejle i caféen, som har et smukt feminint udtryk med et mexicansk hacienda touch.

Her kan du hente flotte smoothie bowls med topping, sprøde toast, luksus-salater og lækker tapas med hjem.

Brandts Passage 2, 5000 Odense. Se menuen på deres hjemmeside.

Yazzys: Græsk mad på Slotsgade

Glem alt om madlavning og hent i stedet lækker mad med hjem fra Yazzy’s. Prøv deres smagfulde pita lavet på to ingredienser: Passion for gastronomi og solidt håndværk. Yazzy’s opgraderer det klassiske pitabrød og giver dig et stort brød med stor smag - og lækkert fyld naturligvis.

Slotsgade 26A, 5000 Odense. Se menuen på deres hjemmeside.

Gringas: Mexicansk på Overgade

Hos Gringas bugner menukortet med autentisk, mexicansk mad, som ikke kun stiller din nachossult, men også byder dig på de lækreste tacos ledsaget af den perfekte guacamole.

Overgade 25, 5000 Odense. Se menuen på deres hjemmeside.

Umashi: Sushi på Vestergade

Man går aldrig galt i byen med en omgang sushi, og hos den populære sushi-restaurant Umashi i Odense, kan man være helt sikker på, at der er noget for enhver smag på deres menu. Hvad end man er til de klassiske nigiriruller, sticks med grillet kylling eller vegetariske hosomakiruller, så leverer de glædeligt dine favoritter til din dør.

Vestergade 92, 5000 Odense C. Se menuen på deres hjemmeside.

LÆS OGSÅ