Læserne anbefaler: Her får man landets bedste take-away

Mangler du inspiration til take-away i landets 5 største byer? Her er listen med jeres anbefalinger.

Hanzo

Værnedamsvej 14, 1629 København V

Hanzo er Madklubbens lækre asiatiske restaurant, som formår at bryde med de klassiske normer og forventninger til asiatisk mad. De byder dig i stedet på farverige og smagfulde retter, der klinger af såvel gadekøkken som gourmet.

Retterne på Hanzos menukort skiller sig ud fra de originale asiatiske retter, og lader dig i stedet vælge mellem spændende nyfortolkninger, som du aldrig før har prøvet.

Sliders

Enghave Plads 4, 1670 København V

Hvis ikke du har prøvet sliders, venter der dig en anderledes og sjov oplevelse med deres koncept.

Det er nemlig, som navnet antyder, bygget op omkring de populære mini-burgere, som man kalder sliders. En oplagt mulighed for at prøve flere af de specielle og ekstraordinære burgers på én og samme gang.

DEJ

Halmtorvet 27E, 1700 København V

Hos DEJ kan du være sikker på at finde en pizza efter din smag, de har nemlig et stort udvalg af forskellige pizzaer - alt fra de helt traditionelle med tomat, mozzarella og basilikum til sprøde pizzaer med kål eller vegansk chorizo. Derudover sørger de også for frokosten med deres lækre paninier.

OLIOLI

Frederiksborggade 31, 1360 København K

Det hawaiianske ord olioli betyder glæde, og netop det er nøgleordet hos den populære pokébar, som serverer lækre poké bowls med inspiration fra Hawaii, hvor de trendy bowls stammer fra.

Hos OLIOLI kan du selv sammensætte din poké bowl med dine yndlingsingredienser, eller du kan vælge en af standardversionerne. Fælles for dem alle er, at de udgør et sundt, nærende og mættende måltid.

Pizzahytten

Guldsmedgade 17, 8000 Aarhus C

Skal du også smage Aarhus' bedste pizza? Pizzahytten blev sidste år kåret som byens bedste, og det skyldes i sær deres friske råvarer og deres langtidshævede dej, som bages i en stenovn med rosmarin og oliventræ. Du kan se frem til lækre pizzaer på ægte italiensk manér.

VACA

Mejlgade 17, 8000 Aarhuc C

Hos VACA kan du komme i ægte mexicansk stemning! Deres menu emmer af de mexicanske favoritter: sprøde nachos og lækre burritos.

Vaca forsøger også at integrere og kombinere sæsonens danske råvarer i menuen. Du kan for eksempel få tomatiseret krydderflæskesvær og salsa, der er lavet af friske tomater og krydderurter.

SYV NI 13

Frederikgade 74, 8000 Aarhus C

Skal du fejre noget, eller er du blot i humør til en ekstravangt menu til en favorabel pris?

Så kan du ved SYV NI 13 få en delikat 3 retters menu, hvor de moderne og nordiske råvarer er smagt kærligt til. Menuen byder blandt andet på rørt tatar, friteret broccoli og trøffelmayo.

Cafe Fika

Jægergårdsgade 47, 8000 Aarhus C

Er du på udkig efter et godt og sundt alternativ til dit næste take-away-måltid? Hos den hyggelig Cafe Fika er alt mad og drikke økologisk, og du kan finde både vegetariske, veganske og glutenfri retter. De blander de bedste råvarer til frisklavede sandwiches eller sprøde salater.

Kødstadens Burger Joint

Otte Ruds Gade 47, 8200 Aarhus N

Er du på jagt efter en god burger med en saftig bøf, så skal du prøve Købstadens Burger Joint! Deres kød er lige i slagterens ånd, og det hakkes på stedet. Ikke nok med det, bliver deres sprøde bacon røget i en rygeovn, og du vil med garanti kunne smage forskellen!

Burger Anarchy

Gravene 2, 5000 Odense C

Her er noget for enhver burgerfan! Om du er til den helt klassiske burger med masser af ost, en god bøf og en luftig briochebolle eller en alternativ en af slagsen med bøf af vildsvin med blommechutney og soyaristede mandler, så finder du det her.

De er ikke bange for at bryde med den traditionelle burger og elsker at eksperimentere. Derudover har de sans for detaljen og laver alt fra bunden med lokale råvarer.

Cafe UNIKA

Albanigade 17 5000, Odense C

I Odense ligger den fine Cafe UNIKA, som er ejet af tre søstre. Menuen er inspireret af deres rejser rundt i verden, og det lader sig også afspejle i caféen, som har et smukt feminint udtryk med et mexicansk hacienda touch.

Her kan du hente flotte smoothie bowls med lækker topping, sprøde croissanter og luksus-salater med blandt andet varmrøget laks, spidskål og rød quinoa.

Restaurant Oluf Bagers Gård

Nørregade 29, 5000 Odense C

Hos Restaurant Oluf Bagers Gård formår teamet bestående af dedikerede madentusiaster at kæle for maden. Her kan du forvente at få leveret et lækkert og luksuriøst måltid med fokus på selv de helt små detaljer.

De leverer for eksempel delikate to-retters-menuer ud af huset, som passer perfekt til en fredag eller lørdag aften.

Umashi

Vestergade 92, 5000 Odense C

Man går aldrig galt i byen med en omgang sushi, og hos denne populære sushi-restaurant i Odense kan man være sikker på, at der er noget for enhver smag. Hvad end man er til de klassiske nigiriruller, sticks med grillet kylling eller vegetariske hosomakiruller, så leverer de glædeligt dine favoritter til din dør.

Gastroteket

Nørregade 39, 5000 Odense C

Er du til tapas, er dette restauranten for dig. Og de leverer endda deres delikate 6- eller sågar 8-retters tapasmenu hjem til dig, så du kan nyde den i dine vante omgivelser.

Gastrotekets tapasmenuer består af alt fra kartofelkompot til koldrøget laksetartar og meget mere. Trænger du til en frokost, som er lidt ud over det sædvanlige, laver de også deres sprøde og saftige flæskestegssandwiches, som du kan få leveret til døren.

Chido mexican grill

Boulevarden 7, 9000 Aalborg

Smagen af Mexico kan du finde i Aalborg hos Chido, som lægger stor vægt på, at maden er i høj kvalitet og af de bedste råvarer. De laver alt fra bunden, og her er det langtidsbraiserede oksekød (Barbacoa) deres signatur sammen med deres hjemmelavede guacamole.

La Bottega Aalborg

C.W. Obels plads 3B, 9000 Aalborg

Pasta er ofte en sikker vinder, og hos La Bogetta kan du finde et stort udvalg af lækre italienske retter. Det ligger i et af Aalborgs ældste, mest markante og bevaringsværdige byggerier, og de hjemmelavede, lækre italienske retter lever op til de charmerende omgivelser.

Restaurant Rusk

Brandstrupsgade 11, 9000 Aalborg

Skal du have en en særlig nordjysk madoplevelse, så er du på rette vej med et kig forbi Restaurant Rusk i Aalborg, som bruger lokale råvarer. Deres menuer er inspireret af både det franske og nordiske køkken, og de byder blandt andet på en god omgang Boeuf stroganoff.

Caspars URBAN FOOD BAR

Algade 55, 9000 Aalborg

Når du bestiller mad herfra, er du sikker på, at du får et sundt måltid. Deres mantra er nemlig, at det skal være nemt at få sund mad, som kan understøtte en aktiv tilværelse med så meget bevægelse og motion som muligt. Du kan få leveret alt fra de populære poké bowls, lækre toasts eller sunde og mættende salad bowls.

Rankin Park

Skolegade 43, 6700 Esbjerg

Her kan du hente lækker mad med god samvittighed. Rankin Park serverer sunde og varierede retter, og de bruger kun friske og økologiske råvarer.

Deres motto er “quality over quantity”, hvilket deres menu efterlever med få, velvalgte retter med fokus på kvaliteten. Prøv for eksempel deres quinoa-deller eller tapas.

Det Arabiske Køkken

Skolegade 21, 6700 Esbjerg

Når du bestiller take-away her fra, kommer du hjem med autentisk, mellemøstligt mad. Familien bag restauranten er både dansk og palæstinensisk, hvilket både indretningen og madlavningen bærer præg af.

Som de selv fortæller, tager retterne dig en tur til mellemøsten - men portionerne er jyske og derfor store og mættende.

Madklubben

Skolegade 44, 6700 Esbjerg

Madklubben åbnede deres første restaurant i Esbjerg sidste år, og de har været eftertragtet fra dag et. Fra de stemningsfulde lokaler på Skolegade kan du hente moderne klassikere baseret på gode råvare og til fair priser.