Kig indenfor i Nordhavns nye eksklusive sushi-restaurant

"Det skal være Europas bedste sushi-restaurant."

restaurant Sushi Anaba ved Nordhavn

Gæsterne sidder i stolene Niels Ole Møller 64 i teak og papirflet.

© Merō Studio

Sushi i verdensklasse

I september 2019 åbnede Sushi Anaba, en ny intim restaurant, der kan huse 8 gæster af gangen. Restauranten er startet af den nordjyske kok Mads Battefeld, der kalder sig selv en japaner forklædt i en nordjysk kokke-krop.

Mads Battefeld er tidligere sous-chef på 2-stjernede Michelin restaurant Henne Kirkeby Kro, og har desuden arbejdet på den eksklusive sushi-restaurant Hakkoku.

Over et år tog han ud af kalenderen for at bo i Tokyo og arbejde som sushikok på Hakkoku – en top-level sushi-restaurant med plads til seks gæster.

I arbejdet kom han igennem ALLE elementerne der udgør verdens bedste sushi. Fra at stå i selve rismarkerne til at vælge de rigtige fisk på verdens største fiskemarked.

Og hans ambitioner med Sushi Anaba er tårnhøje.

– Det skal være Europas bedste sushi-restaurant. Michelin stjerner er ikke på nogen måde et mål i sig selv for mig. Det er mere en ting, der følger med den kvalitet og præcision, jeg sigter efter, forklarer han.

Unik indretning

Også indretningen er der høje ambitioner for og flere af elementerne er speciallavet til den nyåbnede restaurant.

I selve spisebaren sidder de 8 spisende gæster ved en sænket spisebar, bygget af Douglasgran, der blev plantet som det første af sin art i Danmark i 1868.

Baren er blot ét af mange elementer der er desinget af Stokholm Normark, der består af møbelsnedker Andrea Stokholm og indretnings- og møbelarkitekt Anton Normark, der også har designet interiør til Alchemist og At The Counter. Alle elementer er designet og produceret på deres værksted i Skovshoved.

I spiseområdet præger håndlavede lamper i elegant cedertræ, bambus og store traditionelle papirskydedøre det højtloftede lokale.

Spisepindene er lavet af sort ibenholttræ fra Cameroun.

– Siden 1970’erne har ibenholt været fredet og forbudt at fælde, men jeg snakkede med den ældste japanske familie, der håndlaver vores spisepinde, og de havde noget gemt, fortæller Mads Battefeld.

Menuen består af 22 serveringer til 1400 kr., en tilhørende sake-menu koster 600 kr.

restaurant Sushi Anaba ved Nordhavn

Den store lampe er lavet af Studio Ane Lykke .

© Merō Studio
restaurant Sushi Anaba ved Nordhavn

Toilettet Sensia Arena fra Grohe er et såkaldt skylletoilet, som både kan skylle og tørre gæsterne efter toiletbesøg. Spejlet er fra Tine K, den smukke håndvask fra Rustikhouzz står på et møbel fra Stokholm Normark.

© Merō Studio
restaurant Sushi Anaba ved Nordhavn
© Merō Studio
restaurant Sushi Anaba ved Nordhavn

Bænken er Niels Ole Møller 63, billedet er af Jacob Noel.

© Merō Studio
restaurant Sushi Anaba ved Nordhavn

Radiatorskjuleren er designet af Stokholm Normark.

© Merō Studio