Bedste bager i Aarhus
© Getty Images

Guide: Her er de bedste bagerier i Aarhus 2023

Surdejsbrød, sprøde croissanter, kanelsnegle og konditorkager. Aarhus’ bagerier byder på noget for enhver smag. Herunder guider vi til de bedste bagere i Aarhus.

Aldrig har en bolle med ost – også kendt under det hypede navn ‘BMO’ – været så populær som nu. Gourmet-bagerier med saftige surdejsboller og sprøde croissanter popper op overalt – også i Smilets by, Aarhus.

Her er der de seneste år kommet så mange nye spillere på banen, at det kan være svært at beslutte, hvor morgenbrødet skal hentes, og om croissanten skal være med chokolade, mandler eller bare den klassiske med smør.

Derfor hjælper vi dig på vej i guiden her, hvor vi har samlet de bedste bagerier i Aarhus.

Her er de bedste bagerier i Aarhus

Jumbo bageri Aarhus
© Jumbo

Jumbo – det mest hypede bageri i Aarhus

Med den ekstreme popularitet det lille bageri på havnen i Aarhus har fået, er det kun oplagt, at de har åbnet en ny filial i Ankersgade og optræder her på listen over de bedste bagerier i Aarhus.

Med kærlighed for faget og et stort hjerte til surdej bager Jumbo brød og wienerbrød, der smager, så englene synger.

Slå vejen forbi, og nyd deres mundvandsdrivende bagværk – og få tilmed en friskbrygget kop kaffe på lokalristede kvalitetsbønner.

Hvor: Mindet 4, 8000 Aarhus C og Ankersgade 12 B, 8000 Aarhus C

Mor Anna bageri Aarhus
© Mor Anna

Mor Anna – bageri med fokus på kvalitet og godt håndværk

I summende Mejlgade ligger bageriet Mor Anna, der i årevis har været kendt som stedet for lækker bagværk. Her er de vigtigste ingredienser tid og dedikation, mens fokus ligger på godt, gammeldags håndværk. Gå på opdagelse i alt fra flerfarvede croissanter og smukke konditorkager til surdejsbrød og seriøst-gode sandwiches.

Hvor: Mejlgade 5, 8000 Aarhus C

LÆS OGSÅ Her får du de bedste is i Aarhus.

Davidbreadhead bageri i Aarhus
© Davidbreadhead

Davidbreadhead – nytænkende bageri i Aarhus

I en hyggelig baggård i Aarhus’ øgadekvarter gemmer sig et ultrapopulært bageri med klassisk bagværk i nye klæder.

Udover gamle kendinge som surdejsbrød, boller og klassiske croissanter byder Davidbreadhead på nye varianter som monkeybread, kubeformet wienerbrød, pistaciesnegle og Maritozzi. Det velbesøgte bageri er også kendt for sine innovative croissanter med fx brunsvigersmag, crème brûlée eller diverse salte smagsvariationer.

Hvor: J. M. Mørks Gade 7, 8000 Aarhus C og Ny Munkegade 4B, 8000 Aarhus C

La Cabra bageri Aarhus
© Mathias Laustrup

La Cabra – kaffe og bagværk af allerhøjeste kvalitet

Selvom La Cabra er kendt for udsøgt kaffe, så kan de også noget med mel. Både i bageriet i Borggade og hos den legendariske kaffebar i Graven kan du nyde sprøde crossainter, focaccias og lækkert surdejsbrød, mens du får et tiltrængt skud koffein.

Deres nørdede tilgang til kaffen går igen i bageriet, og du må ikke snyde ikke dig selv for deres saftige surdejsbolle med pisket smør og Arla Unika ost – måske den bedste ‘BMO’ (bolle med ost) i Aarhus.

Hvor: Borggade 4F, 8000 Aarhus C og Graven 20, 8000 Aarhus C

LÆS OGSÅ Her kan du opleve La Cabras fantastiske kaffe og brød i København.

Briançon bageri i Aarhus
© Amalie Mølgaard Becker

Briançon – bageriet med Aarhus’ bedste croissanter

Hos det aarhusianske bageri Briançon er de ikke bange for at bruge riiigeligt smør. Som navnet antyder, er det populære bageri inspireret af den franske by, der er kendt som moderbyen for den smørbagte wienerbrødsvinder, croissanten.

Og selvom du hos bageriet finder bagværk i alverdens afskygninger, er det netop deres croissanter, de er særligt berømte for. Den klassiske variant er perfekt sprød og fyldt med skøn smag – men den helt store stjerne må siges at være deres Aarhus Croissant, der fyldt med Valrhona chokolade og marcipan uden tvivl fortjener titlen som den bedste croissant i Aarhus.

Hvor: Åboulevarden 53, 8000 Aarhus C

Berta bageri Aarhus
© Berta bageri

Berta bageri – økologisk surdejsbageri i Aarhus

Det lille surdejsbageri på Frederiks Allé har fokus på økologi og lokale råvarer, så bagværket altid er helt i top. På trods af det smalle udvalg hos Berta bageri er du sikret stor smag i alt fra surdejsboller og brød til alverdens søde sager, der spænder bredt fra croissanter og snurrer til fastelavnsboller og sprøde craquelin.

Hvor: Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C

For Emma bageri Aarhus
© For Emma

For Emma – bedste glutenfri bager i Aarhus

Alle fortjener at smage godt bagværk – også selvom du ikke kan tåle gluten. Og her kommer bageriet For Emma ind i billedet

Hos For Emma er alt nemlig gluten- og laktosefrit, og det meste også mælkefrit og vegansk.

Den glutenfri bager startede oprindeligt i Vejle, hvor Emmas mor gik ind i kampen for lækre, glutenfrie brød og kager, da Emma fik konstateret cøliaki. I dag spreder For Emma glæde blandt glutenintolerante i både Vejle, Aarhus og København med sine saftige brød og indbydende kager.

Hvor: Vestergade 15, 8000 Aarhus C

schweizerbageriet i Aarhus
© schweizerbageriet

SchweizerBageriet – den ældste bager i Aarhus

Med titlen som det ældste bageri i Aarhus er SchweizerBageriet en vaskeægte klassiker, når det kommer til byens bedste bagværk. Siden 1898 har de bagt brød og kager til aarhusianerne, der år efter år bliver ved med at vende tilbage til det populære bageri og de saftige snegle, brød og kager, der altid sidder lige i skabet.

Hvor: M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus C

Gotfred Bageri Aarhus
© Gitte Post

Gotfred – fransk konditori med Aarhus' smukkeste kager

Patisseriet Gotfred på Havnegade i Aarhus er kendt for at skabe nogle af de allerfineste kager i byen. Det kageglade bageri tryller med alverdens smage, farver og former og kreerer det ene fine mesterværk efter det andet. Nyd en stringent tærte eller en smagfuld kage og en god kop kaffe i bageriets hyggelige omgivelser.

Hvor: Havnegade 24, 8000 Aarhus C

Emma Emma bageri i Aarhus
© Emma Emma

Emma Emma – fra populær café til hypet bager

Emma Emma startede som en hyggelig café, hvor madglæden for alvor var at smage i hver enkelt bid. Nu er stedet udvidet med en butik lige ved siden af, hvor du kan købe alt det lækre bagværk, der bliver serveret i caféen – og mere til.

Det lille bageri er særligt kendt for sine fastelavnsboller, der er blandt de bedste i byen – og så står de bag nogle af de smukkeste kagekoner og kagemænd i Aarhus.

Hvor: Gammel Munkegade 5 og 9, 8000 Aarhus C

LÆS OGSÅ Den ultimative guide til de bedste fastelavnsboller i Aarhus

Jeremys bageri Aaarhus
© Jeremys

Jeremys – smagfuldt bageri i Åbyhøj

I Aarhus-forstaden Åbyhøj ligger et lille, økologisk bageri med stor kærlighed til bagværk. Her tryller de områdets bedste brød frem og byder hver weekend på et lækkert udvalg af søde sager i form af tærter, snitter og kager eller det, Jeremy lige har lyst til på dagen – og så kan du hver uge bestille spændstig pizzadej med hjem, så du selv kan brillere i køkkenet.

Hvor: Yrsavej 34, 8230 Åbyhøj

MIBbageri Aarhus
© MIBbageri

MIBbageri – populært madunivers og bager i Aarhus

Med hele fem bagerier i Aarhus – og en i den nærliggende Aarhus Lufthavn – er der ingen tvivl om, at MIBbageri har en særlig plads i mange aarhusianske hjerter.

Her finder du altid et stort udvalg af brød og kager bagt med nordiske råvarer og godt håndelag. Find din favorit blandt de stenovnsbagte brød, eller smag dig frem mellem de forskellige konditorkager – og glem ikke at prøve deres lækre toasts.

Hvor: Skanderborgvej 18, 24, 8000 Aarhus C, Mariane Thomsens Gade 1, 8000 Aarhus C, Tordenskjoldsgade 18, 8200 Aarhus N, Søren Frichs Vej 36C, 8230 Åbyhøj, Vindrosen 37, 8240 Risskov og Ny lufthavnsvej 24, 8560 kolind

LÆS OGSÅ Her finder de bedste bagere i København.