gårdbutik kalø djursland
© Visitdenmark

De bedste gårdbutikker i sommerlandet

Det danske sommerland byder på en masse hyggelige gårdbutikker – og hvem er ikke vild med en bakke jordbær og friske ærter til turen hjem fra sommerhuset? Vi har samlet en guide til nogle af landets bedste gårdbutikker, så du rigtig kan nyde, hvad den danske sommer har at byde på.

Søllestedgaard på Lolland

Søllestedgaard er ikke en helt almindelig gårdbutik, som vi kender den fra vejkanten – denne ekstraordinære gårdbutik på Lolland har en af Danmarks største åbne køkkenhaver, hvor man kan købe friske grøntsager, krydderurter og blomster. Hvis du skulle blive mere sulten, kan du besøge gårdens gamle restaurerede hestestald, der nu huser Spiseriet. Restauranten byder på op til 5 retter, der er inspireret af køkkenhaven og gårdens råvarer.

Søllestedgaard, Søllestedgårdvej 4
4920 Søllested, Lolland

Rabarbergården i Vejby

Et økologisk, holistisk landbrug – sådan beskriver Louise og Thomas Køster deres gård, som både er en gårdbutik, restaurant og planteskole. På Rabarergården tænker de naturnært og bæredygtigt for at opretholde et no-waste system, hvor alle dele af gårdens produktion bliver set som ressourcer. Det kan være alt lige fra kaffegrums, der fungerer som jordforbedring eller planterester, der bliver brugt til dyrefoder. Tag forbi gården for at få gode råd til dine planter, et surdejsbrød til morgenmaden eller for at smage deres dejlige sommerretter i Orangeriet.

Rabarbergården, Holløse Gade 21
3210 Vejby, Nordsjælland

Knabegaarden på Fyn

Besøg den hyggelige gårdbutik på den familiedrevne gård, Knabegaarden. Her kan du få kartofler, rabarber, asparges, jordbær og solmodne tomater. Gården ligger i kanten af Svanninge Bakker med den smukkeste udsigt over Arreskov Sø.

Knabegaarden, Odensevej 210
5600 Faaborg, Fyn

Gårdbutik kalø djursland
© Visitdenmark

Ellemosegård på Vestsjælland

På denne gård har du mulighed for at besøge gårdbutikken, der byder på sæsonens grøntsager og kold nypresset æblemost. Hvis du har ekstra god tid, er jordbærmarken, hvor du selv kan plukke så mange jordbær, du kan spise, klart et besøg værd. Det koster 20 kr. pr. kilo, og du skal selv medbringe skåle til jordbærrene.

Fløehøjvej 2A
4262 Sandved, Vestsjælland

Kirkeby og Thrane på Fyn

Denne gårdbutik adskiller sig fra de fleste ved at sælge deres egenproducerede oste og andre mejeriprodukter. Kirkeby og Thrane er et landmejeri, der sælger lækre oste gennem gårdbutikken til de lokale og besøgende i Broby.

Kirkeby og Thrane, Sinaivej 16
5672 Broby, Fyn

Kalø økologisk landbrugsskole på Djursland

Landbrugsskolen driver også en lille gårdbutik, hvor du kan købe et væld af friske råvarer, der er i sæson. De sælger også kød og nye kartofler. Kalø har fokus på økologi og bæredygtighed, hvilket er tydeligt at mærke på deres dejlige landbrugsskole, der ligger lige ud til Kalø Vig.

Kalø landbrugsskole, Skovridervej 3
8410 Rønde, Djursland

LÆS OGSÅ