© 50/50: Merle Mejlby & chris1million

Mine sommerfavoritter med Alberte Winding

Spis på Rabarbergaarden i Tisvildeleje, hop på et SUP board og læs en bog af Josefine Klougart. Alberte Winding guider til sine sommerfavoritter.

Hvad er den bedste måde at tilbringe sommeren på? Spørger man sanger, sangskriver, skuespiller og forfatter Alberte Winding, så skal man ud i naturen, helst i vand og gerne med familien. Alberte Winding, der netop nu er aktuel med singlen Pastel og Tyndt Papir, deler ud af sine sommerfavoritter.

Hvor slapper du bedst af om sommeren?

For ni år siden fik vi et sommerhus i Nordsjælland. Fra april begynder jeg at længes mod juli, hvor jeg kan være her i fire uger. På en måde er haven vild og utæmmet, og jeg forsøger alligevel at invadere dele af den, klippe lidt af hækken, rive skvalderkål op, den slags. Men jeg er tæt på at tabe til al den natur, og det gør mig glad og ydmyg. Det er helt, som det skal være.

Klap en hund, kys et barn, lær en dans. Så finder følelserne lyset, og glemmer sig selv lidt. Så er det sommer. — Alberte Winding
Rabarbergaarden

Rabarbergaarden er restaurant, planteskole og købmand lidt uden for Tisvildeleje.

© Kamilla Bryndum
Rabarbargaarden-Kamilla-bryndum
© Kamilla Bryndum

Hvor finder du det bedste sommermåltid?

Jeg er besat af Rabarbergaarden lidt udenfor Tisvilde. Maden smager så godt og meget af den er fra egen gård. Man kan, hvis man tør, sidde og kigge på de dyr, man spiser. Men jeg plejer at sidde indenfor og lade følelserne svømme mellem retter og vin.

For mig er det ikke rigtig sommer uden…

Jeg har et Stand Up Paddle. Det skal jeg stå på hele sommeren, men af en eller anden grund bliver det næsten altid kun til et par gange. Jeg må nok opgive tanken om at have det perfekte vejr og i stedet lege, at jeg er en surfer, der elsker bølger. Jeg løber også en særlig tur hveranden dag, der er bidt over af en svømmetur ved Heather Hill. Undervejs hører jeg ny musik. På den måde kommer jeg opladt hjem. Alt med hav gør mig gladere, og ny musik inspirerer mig.

Sølballegaard
© Sølballegaard

Hvilket sted i Danmark synes du, at alle burde kende?

Vi har spillet koncerter på Sølballegaard, og åh! Jeg siger det til alle: Mols Bjerge. Sølballegaard. Heste. Solnedgangen. Molskroen. Græs, vilde blomster. Og så skal man læse Josefine Klougart, mens man er der. Alt Dette Kunne Du Få. Fantastisk bog og fra Mols-egnen.

Hvad er dit bedste tip til at redde sommerstemningen?

Jeg er den vildeste sommermelankoliker. Et år hørte jeg Nick Drake og Bon Iver i to uger og var meget dyb og trist. Men jeg elsker at se venner og spise sardiner og brød i olivenolie, drikke hvad som helst med Wilco i baggrunden, og hvis der kunne indfinde sig et barnbarn, så er det stærkt anbefalelsesværdigt.

Det er en god ide for følsomme mennesker at have en plan. En med små opgaver á la pluk en lille buket hveranden dag. Find en souvenir i naturen og gem den i en æske til vinter. Læs mindst en bog, men gerne ti. Sig noget pænt til en, du holder af. Tag imod når de siger noget tilbage. Klap en hund, kys et barn, lær en dans. Så finder følelserne lyset, og glemmer sig selv lidt. Så er det sommer.