
De har hvert sit ben på den danske madscene: Derfor holder Emma Gad stadig
Kom med til langbordsmiddag med Eva Hurtigkarl, Cecilie Jørck og Malte Meyenburg, der er gamle venner med hvert sit ben på den danske madscene, og her fortæller om den gode middag, grøntsager, og om hvorfor Emma Gad stadig holder.
AfDe skulle egentlig have siddet fem omkring bordet, men én er blevet syg – Anders Kvorning – og én skulle hente børn – Maria Meyenburg, hustru til Malte Meyenburg, som er her. Sammen driver de tre spisestedet Alle Tiders og Planetarisk Kogebog, som de kalder et medie for gastronomisk og planetarisk velvære. Ud over Malte sidder Eva Hurtigkarl, kok, bestyrer af Gannis kantine og kogebogsforfatter, og Cecilie Jørck, der arbejder med klimaformidling og læser til Grøn Madhåndværker på Hotel- og Restaurantskolen, med ved bordet.
Det, de alle har tilfælles, er maden og deres indbyrdes venskab. Som udefrakommende er det lidt svært at finde rundt i, hvordan de kender hinanden – Eva, Malte og Anders har gået i gymnasiet sammen, og Cecilie mødte Eva for mange år siden og kendte Maria, og de to arbejdede sammen med Maria, inden Maria mødte Malte.
Dagens fotograf, Niklas Vindelev, er også en del af gruppen og tager bl.a. billeder for Alle Tiders. Summa summarum er, at de alle har været en del af hinandens liv på kryds og tværs i mange år og delt interessen for mad og alt, hvad dertil hører. Cecilie taler bl.a. om en Baby Jesus-kage, som Eva engang lavede for mange år siden, der vist var formet som et kors og med turkis glasur. Og når man læser i Evas nye kogebog Spis med, er der mange tilkendegivelser fra venner, der er kommet forbi til både tømmermændstacos, store påskefrokoster og juledesserter. Eva er mester i sammenskudsgilder – både af mad og mennesker. Og det er derfor, de tre sidder her i dag: for at tale om, hvad det er, større selskaber kan, om det gode værtskab, om madfilosofi og de råvarer, vi spiser, og om hvem de selv er rundet af.