Tendenser: Sådan ser julen 2018 ud

Hvordan skal julen 2018 se ud, hvis du vil følge tendenserne? Blomsterdesigner, Annette Von Einem deler sit bud på trends for julen anno 2018.

© Annette von Einem

Sådan ser julen 2018 ud

Julen starter allerede i januar for mit vedkommende, hvor jeg køber ind til december og bestemmer hvilke farver og materialer skal dominere vores jul, så jeg har vidst et stykke tid, hvordan jeg vil tolke julen 2018.

Naturen er in

Kogler, mos, naturfarver, glimmer og guld er bare nogle af de tendenser, som fylder mit værksted i skrivende stund. Naturen er en klar tendens i år, og jeg arbejder meget med hvid-cremede nuancer, brun og mørkegrøn. De falder godt i tråd med de mørke og hjemlige toner, vi ser komme til udtryk i resten af designbranchen, hvor vi i de sidste par år har bevæget os længere væk fra de minimalistiske, hvide farver og længere imod tunge, mørke nuancer.

© Annette von Einem

Kreativt kaos

November står i forberedelsens tegn for os, og der bliver arbejdet på højtryk for at nå det hele. Jeg har flere hænder i værkstedet til at lave kranse, stativer, blomsteropsæt osv. osv. Både til mine egne kurser, men også til hoteller og private arrangementer, hvor dekorationerne skaber stemning og personlighed. Jeg har haft min egen kollektion i to år nu, og jeg bliver stadig så stolt over at se den komme til live og bringe glæde for andre.

Din jul. Dine tendenser

Som trendsætter har jeg naturligvis en klar holdning til, hvilken vej julens trend går, men det er samtidig vigtigt for mig at understrege, at julen er personlig. Om den skal være overdådig eller minimalistisk er op til dig! Og ingen anden. Har du favorit-farver eller personligt pynt, du bruger år efter år, så brug dem igen. Julen handler først og fremmest om hygge, og selv om du kan udforske og fortolke julen, så skal den føles personlig. Derfor gør jeg også meget ud af at lære dig teknikker og metoder, som kan bruges med alle materialer, så du selv kan tolke din jul, som det passer dig.

LÆS OGSÅ: Traditionen tro: Vær med når d'Angleterre tænder julelysene.

© Annette von Einem