© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Juleblomsterdekorationerne er nøje gennemtænkt i dette julehjem

Interiørdesigner Lisette Rützou inviterer ind i sit hjem, som er præget af enkelt og elegant julepynt.

Hvid som sne...

...og violet som julens smukkeste blomst. Hjemme hos designer Lisette Rützou spreder julestemningen sig som vidtvoksende grene på borde og gelændere og hængende i snore og lamper fra loftet.

Entréen er lukket af med glasdøre indrammet i metal, som Lisette selv har designet. Tableau- bordet i metal og marmor laver hun på bestilling, så man kan få præcis den farvekombination, man ønsker. Blomsterdekorationen er fra Ceco Creations, og væglampen i marmor er fra Lisette Rützou.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Lisette Rützou designer lamper, møbler og accessories i eget navn.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

En magisk juledekoration hængende fra loftet

Som et isfjeld, hvor det hvide brydes af grå sprækker og stenaflejringer, danner marmorbordpladen en rustik baggrund for julebordets hvide stel, klare glas og farverige og finurlige små indspark som fuglemotiver og en antik porcelænsskulptur. Frem for at have blomster eller en grandekoration midt på bordet hænger julebordets bærende dekorative element, en stor blomsterdekoration fra Ceco Creations, som et lysende værk ned fra loftet, designet specifikt til den iøjnefaldende pendel af Michael Anastassiades.

– Jeg har altid været inspireret af ting, som kan stå alene, og derfor er bordet en samling af elementer, som hver for sig er smukke, fortæller designer Lisette Rützou.

Julebordet er dækket med hvide tallerkener og nogle med dyremotiver fra Astier de Villatte købt hos Heim Cph.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Glassene med farvet bund er fra Christian Bitz, bestikket fra Cutipol, og stofservietterne er fra Broste Copenhagen.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Over bordet hænger den spektakulære lampe Tube Chandelier af Michael Anastassiades, som i anledning af julen er blevet integreret med en blomsterkreation fra Ceco Creations, der laver specialdesignede blomsterinstallationer.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Enkel og elegant julestemning

Lisette har altid sat pris på at have mange objekter omkring sig, som med deres formsprog, materialer eller farver giver hende en oplevelse i sig selv. Hun har arbejdet i designbranchen, siden hun var 19 år, og besluttede for to år siden at skabe sit eget univers, som blev en designvirksomhed i eget navn.

Her designer hun lamper og møbler, som bliver produceret i Danmark og Italien, og hvis skulpturelle former hun håber vil inspirere igennem generationer. Det skulpturelle element er også den bagvedliggende ambition for de mange blomsterdekorationer fra dygtige Ceco Creations, som skaber enkel og elegant julestemning i flere af boligens rum. Over spisebordet er blomsternes farver afstemt, så de passer til resten af indretningen i rummet. Også i stuen og entréen er dekorationerne tilpasset rummenes farver, samtidig med at de står frem som iøjnefaldende værker i sig selv.

Efter maden kommer der lidt sødt på bordet til gaveåbningen. Marmorskålen med tørret hortensia er fra Lisette Rützou, glasskålen er fra Frederik Bagger, og drikkeglassene er fra Christian Bitz. Karaflen er et arvestykke.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Balletpigen i porcelæn er et arvestykke.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Familien dækker julebordet sammen

Julebordet har Lisette dækket sammen med sine to piger. Hun og kæresten, Christian, har kun pigerne hvert andet år til jul, og de år, hvor familien er samlet, er traditionerne og julehyggen i høj kurs. De andre år har parret tradition for at tage på en rejse.

– Begge dele er skønne på hver sin måde. Dog vil jeg til hver en tid mene, at julen handler om ens kære, og derfor elsker jeg, når vi samler familien og holder den sammen her i vores hjem.

I år bliver julen fejret sammen med familien, som er forældre, søskende, nevøer, niecer og parrets piger, og julen må gerne være, præcis som den plejer.

– Vi har ikke nogle traditioner, som stikker ud, men vi er altid meget fælles om madlavningen. Det er hyggeligt og giver en dejlig ro. De fleste i familien har hver deres specialitet, som de står for, fortæller Lisette.

Poul Kjærholm spisebordet med marmorbordplade er med sit tidløse design i centrum for Lisettes borddækning. Stolene i metal med veloursæde er fra Lisettes egen kollektion. Den indbyggede reol er et originalt element fra, da huset blev bygget i 1810. Der er senere blevet sat spejle i, og reolen og stuens loft er malet i samme nuance for at skabe ro og sammenhæng i rummet. Fotokunstværket er af Trine Søndergaard.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Ceco Creations har stået for alle årets juleblomster.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

"Rammerne kunne ikke være smukkere for en juleaften"

Julemiddagen begynder med en forret, som kan variere, men altid består af noget friskt og let. Hovedretten består af både and og flæskesteg, som bliver serveret med rødkål, julesalat og kartofler. Helt traditionelt.

– Desserten er også, som den skal være: risalamande, selvom meget få holder af den i familien, siger Lisette og smiler. Hun mindes forventningens glæde til det genkendelige i julen fra sin egen barndom, som blev holdt hos hendes tante og onkel.

– Rammerne hos dem kunne ikke være smukkere for en juleaften, og samtidig handler de bedste juleminder for mig om lange gudstjenester og masser af sommerfugle i maven. Et andet stort juleminde er fra, da jeg var julemand for mine nevøer. Det var det sjoveste at kigge dem i øjnene og se begejstringen, fortæller hun.

Julemiddagen bliver i år serveret på stel fra Astier de Villatte med og uden fuglemotiv, og på bordet pynter også skålene Twosidestory af Lisettes eget design af materialet onyks, som er en af hendes favoritter og supplerer den hvide marmor smukt.

Mandelgaven er indpakket i en gaveæske fra August Sandgren og ligger på et bord i sort-og hvidstribet marmor fra Lisette Rützou.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press

Blomsterinstallationen, der hænger ned fra loftet, er kreeret af Ceco Creations. Sidebordet i metal og marmor er fra Lisette Rützou, og på det ligger en gaveæske fra August Sandgren. Væglampen er fra Michael Anastassiades, gardinerne er fra Holkenberg Gardiner, og sofapuden er fra Pico.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Af: Glotti Press