Maria Sand bolig
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I dette hjem er juleudsmykningen inspireret af Londons pompøse stormagasiner

Marie Sand gør alt, hvad hun kan, for at byde eventyret indenfor til jul, og inspirationen kommer både fra Londons pompøse stormagasiner og barndomsminder i Jylland.

Mode og design ind med modermælken

Som datter af Lene og Søren Sand, grundlæggere af modebrandet Sand, har Marie Sand fået passionen for mode og design ind med modermælken.

I dag arbejder hun sammen med sin far, hvor de skaber totalløsninger inden for byggeri og renovering af boliger, og interessen for at skabe noget visuelt smukt er en levevej, der falder hende helt naturlig qua hendes opvækst.

Marie Sand

Marie Sand på en sofa fra Minotti. Bagved hænger et spejl fra Reflections Copenhagen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Gaspejs

En gaspejs fra Pejse-Centret i Hellerup adskiller entréen og stuen. Foran pejsen står indrammede fotos af Helmut Newton, som familien Sand var så heldig at have et samarbejde med, året inden han døde.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Dørkrans

Kransen på hoveddøren har Marie selv lavet af tørrede hortensiaer på en bund af grangrene og med en sort silkesløjfe. Tanken bag er, at noget, der er nydt sommeren igennem, gerne må være med til at afslutte året på smukkeste vis.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Jul i naturens farver

Hjemme er Marie Sands eget univers i den rolige ende af farveskalaen, og sådan ser hendes jul også ud.

Den fejres i en klassisk villa nord for København, som er indrettet med kunst og design, og julens pynt er arrangeret som et naturligt supplement til de toner, der allerede hersker i villaen.

Marie laver selv dørkrans, adventskrans og store blomsterarrangementer, som bliver placeret rundtomkring i hjemmet.

Dette års julebord er centreret omkring en stor bourgognefarvet amaryllis og et miks af guld, sølv og lidt glimmer tilsat klassik dansk porcelæn, champagneskåle og krystalglas.

Derudover er bordet dækket med tørrede blomster og en Nagel-lysestage og tilbehør fundet i Harrods i London fra en tid, hvor Marie boede der.

Marie Sand bolig

Den store lampe over bordet er Taraxacum af Achille Castiglioni fra Flos. Stolene i midnatsblå velour er fra Gubi. I baggrunden skimtes to Eames-stole og endnu to lamper af Castiglioni. Krukken ved gaspejsen er fra Fjord Interior. Maleriet til venstre er af kunstner Tina Weaver og hedder Work of Heart og var en dåbsgave til Maries søn Hugo.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord

Smukke glas og levende lys er i sig selv dekorativt i julen. Julekuglerne er fra Harrods i London, og kransen på bordet er fra
Maries veninde Julie Wettergren med sølvlys fra Blooming i Hellerup. Nagel-stagerne bagved har Marie fundet hos antikhandlere. De tykmavede sølvkander er Henning Koppels ikoniske design for Georg Jensen

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord

Den smukke champagnekøler er fra Harrods i London. Champagneskålene er fra Rue Verte, mens krystalvandglassene er fra Nachtmann. Bourgognerøde amaryllisser og hortensiaer får lov at være i centrum og giver noget højde på bordet. De små skåle med guldkanter er arvestykker.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Ingen nisser hos familien Sand

– I London er de gode til at opsætte en pompøs og mere eventyrlignende jul, som er betagende og fascinerende, hvor end øjet kigger hen. De kan noget med lys og smukke sager, som jeg også har gjort til en del af min jul. Herhjemme har vi meget fokus på nisser, men de kommer altså ikke frem i mit hjem. Jeg kan godt have følelsen af, at jeg snyder mine børn ved ikke at have nisser fremme, men de er jo overalt, hvor man ellers kigger hen i julen, siger Marie.

Marie Sand bolig

Smukke farvenuancer går igen og er med til at skabe en afdæmpet, men magisk stemning.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Marie Sand bolig
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Mindeværdige juletraditioner

Hendes eget bedste juleminde har dog intet med pragt og pynt at gøre, men stammer fra en tradition, hun havde med sine forældre som barn.

Når de tre havde spist og danset om træet, pakkede de sig ind i varmt tøj og drog ud på et sted, som Maries far i forvejen havde valgt.

Her havde han sat lanterner op og medbragt børne- og voksenbobler, som blev nydt under en åben midnatsblå julehimmel.

Den tradition har Marie taget med sig til haven omkring villaen, når julen holdes hjemme.

Julebord

En Royal Copenhagen-tallerken med guldkant har en hørserviet knyttet om en stilk fra en eukalyptus. Den nederste tallerken med sort kant er fra italienske Fornasetti.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Julebord

En sirlig sølvkrans fra Julie Wettergren med velourbånd. Marie har selv designet bordet med bordplade i italiensk marmor.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad