Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Foodfanatic-podcast: Julen er lig med kød

Nadia Mathiasen, der står bag foodfanatic.dk, er fortaler for det grønne køkken. Bare ikke til jul...

© Katja Leth Atzen

Min Jul med Foodfanatic

Hun er kendt for sin forkærlighed til det grønne køkken, og fra de kødfrie kogebøger, hun har forfattet igennem årene, men Nadia Mathiasen, der står bag madbloggen foodfanatic.dk, spiser faktisk rigeligt med kød til jul. Det hører nemlig tiden til.

– Jeg er vokset op med traditionel dansk mad, så når jeg holder jul med min familie, så banker jeg i bordet og siger ‘det skal altså være traditionelt’. For jeg elsker bare genkendelsen og traditionerne fra min barndom, fortæller hun i BO BEDREs julepodcast, Min Jul.

– Det her med kødet stammer fra gamle dage. Man havde ikke foder til sine grise, vinteren over, og derfor slagtede man dem i december, og gik om bord i alle retterne med svinekød, forklarer hun.

Den kendte kogebogsforfatter opfordrer dog til, at man i dagene efter jul og frem til nytår skærer noget af kødet væk og tilføjer andre retter.

– Efter sådan en jule/sulemåned, så kan man næsten ikke mere, når man kommer til juledagene, så der giver det god mening at spise lidt mindre kød, siger hun.

LÆS OGSÅ: Opskrift på fyldte spinatpandekager ala @Foodfanatic

Hør Nadia Mathiasens fortælling om en jul med utraditionelle gave-traditioner, men traditionelle mad-traditioner, i dette afsnit af vores julepodcast. Du finder BO BEDRE Min Jul-podcasten ved at søge på 'BO BEDRE' i din podcast-app.

Podcasten er sponsoreret af Karen Blixens Jul af Rosendahl. Se kollektionen hos Rosendahl.

Relaterede Artikler